La remodelació dels entorns de la Casa de la Vall només tindrà els jardins i l’enllaç amb el Pui

El pàrquing cau del projecte així com totes les volumetries i l'objectiu és que es converteixi en un espai de recolliment, cosa que abaratirà el pressupost

Comentaris

La subsíndica general, Sandra Codina durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
La subsíndica general, Sandra Codina durant la roda de premsa d'aquest dimarts. BRU NOYA

L'avantprojecte de remodelació dels entorns de la Casa de la Vall estarà llest el proper mes de setembre. Així ho ha anunciat aquest dimarts la subsíndica general, Sandra Codina. La proposta final només inclou la zona enjardinada, sense cap volumetria. Això significa que no hi haurà el pàrquing previst en un principi i cap edifici.

El Consell General està treballant en el pressupost perquè formi part dels comptes del 2024. El projecte definitiu que anirà a càrrec de l'arquitecte Xavier Aleix recollirà les propostes del consell però també del comú d'Andorra la Vella amb la tan reivindicada unió amb el carrer del Pui. Els jardins comptaran amb arbres i plantes autòctones i no es vol que cap altre element com ara una escultura trenqui l'harmonia del paisatge. La durada de les obres serà de dos anys. Aleix va ser l'arquitecte que va guanyar el concurs el 2020. Ara s'estan fent els estudis tipogràfics i geològics.

Codina ha afirmat que es vol prestigiar uns entorns que comptaran amb una mena de teatre grec on hi ha l'actual aparcament per acollir espectacles com concerts del Jambo o de l'ONCA, activitats infantils. La remodelació ha estat un dels temes que s'ha tractat en la darrera junta de presidents del període de sessions. La propera tindrà lloc el 12 de setembre. En el decurs de la trobada d'aquest dimarts s'ha acordat que Andorra aculli el 2025 la trobada de la regió Europa de l'assemblea parlamentària de la francofonia. L'organització anirà a càrrec del Consell General.

També s'ha demanat als diversos grups al consell que presentin candidats a les dues vacants que hi ha a l'Autoritat Financera Andorra (AFA) que són les de Josep Escoriza i de David Cerqueda, l'actual director. Escoriza és l'actual director general de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). La subsíndica ha reconegut que "hi ha pressa en el nomenament" i ha indicat que encara no s'han tancat els noms dels integrants de la junta electoral i s'està treballant amb els grups per a la seva composició amb els titulars i els suplents que haurien d'estar decidits el proper mes de setembre.

 

Comentaris (7)

Trending