Rècord de propostes al Consell per mirar de pal·liar els efectes de la pandèmia

L’impacte de la Covid marca moltes de les 21 iniciatives, algunes de repetides, que han posat sobre la taula els grups parlamentaris en la darrera jornada del debat d’orientació política

Una sessió de Consell General.
Una sessió de Consell General. CONSELL GENERAL

Fins a 21 propostes d’acord han posat sobre la taula els grups parlamentaris en la darrera sessió del debat d’orientació política, que es va encetar dimecres amb el posicionament del cap de Govern, Xavier Espot. Sense cap mena de dubte, l’impacte de la pandèmia, sigui pel vist fins ara o pel que es pensa que vindrà, marca moltes de les iniciatives presentades, que representen una xifra rècord. Ara els consellers estan negociant per mirar de consensuar les diferents propostes fetes.

Qüestions relacionades amb la salut mental o el reforç dels mitjans per combatre la violència de gènere i les drogodependències. La voluntat de millorar l’atenció a la gent gran vista la fragilitat que ha demostrat la Covid en relació amb els centres sociosanitaris. Millorar les connexions ja sia dins del Principat -amb més recursos per al transport públic de viatgers- o fora -a partir d’estudiar i impulsar enllaços aeris des de l’aeroport de la Seu- són algunes de les iniciatives que s’han posat sobre la taula.

També, per exemple, i com ja s’havia anunciat, mesures que haurien de tenir efecte en l’àmbit econòmic, com l’estudi d’activitats alternatives com podria ser el conreu del cànnabis o la digitalització de les empreses. O, també, l’increment de les pensions més baixes, en relació amb la jubilació o les invalideses, fins al llindar del salari mínim. La coalició governamental ha presentat set propostes, i els socialdemòcrates i Terceravia també set més cadascun. El Govern està a l’expectativa de quina feina li acaba encomanant el Consell General.

Comentaris

Trending