El PS reclama uns pressupostos “ajustats a la realitat” i s’ofereix per col·laborar en l’elaboració

D’altra banda, la Joventut Socialdemòcrata ha anunciat que, malgrat que han hagut de renunciar a algunes propostes, les seves mesures pels joves del país ja s’estan negociant al Consell General

Pere Baró i Joao de Melo, aquesta tarda durant la roda de premsa telemàtica
Pere Baró i Joao de Melo, aquesta tarda durant la roda de premsa telemàtica PS

El secretari d’organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró ha reclamat aquesta tarda a Govern uns “pressupostos reals” que tinguin en compte als ciutadans afectats econòmicament per culpa de la Covid-19 i ha insistit a dir que poden comptar amb la formació política a la qual pertany per elaborar-los. A més, ha retret a l’executiu que “no ha sabut negociar amb els països veïns l’arribada de turistes” i ha considerat que són “uns fets molt greus en un país com el nostre”.  

Segons Baró, el PS ja va avisar a Govern que el pressupost per l’any 2021 no tenia en compte a la ciutadania. “Nosaltres hem mantingut reunions amb diferents sectors i ciutadans per escoltar propostes, però no ha estat la manera de fer del tripartit de dretes, que tot just comencen a fer-ho”, ha argumentat. A l’entendre del polític, és necessari elaborar una nova proposta econòmica que tingui en compte els sectors més tocats per la crisi. Oferir més ajudes, en definitiva.  

Jaoa de Melo ha anunciat que les cent propostes per fer “política amb perspectiva de joventut” que van presentar el passat setembre han arribat al Consell General, però encara s’estan negociant.

Respecte a les negociacions que l’executiu manté amb els països veïns en termes de mobilitat, el secretari d’organització ha defensat que “un Govern no pot assabentar-se de les notícies a través de la premsa. No s’ha sabut negociar i això és molt greu per un país com el nostre”. Preguntat per quines mesures haurien estat les correctes per aconseguir l’arribada de turistes espanyols tenint en compte les restriccions d’aquest país, Baró ha contestat que “no ho sé perquè no he estat a les reunions. No sé si hagués estat possible rebre turisme, però crec que les persones que han negociat no eres vàlides”.  

Per la seva part, el coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d'Andorra, Joao De Melo ha anunciat que durant els mesos d'octubre i desembre del 2020 les joventuts dels 5 partits polítics amb representació al Consell General (DA, LA, Terceravia, CC i el mateix PS), així com SPD, han mantingut reunions per treballar una Proposta d'Acord de Joventut compartida. Unes reunions que De Melo qualifica que "han anat molt bé". El document encara no està tancat i actualment s'està treballant al Consell General.

Etiquetes

Comentaris

Trending