El PS reclama que el nivell de català que s’exigeixi sigui homologable i no “s’inventi l’A0.5”

Pere Baró assegura que es treballarà el projecte de llei sobre la llengua oficial i s’avaluarà quins canvis s’hi poden introduir

Pere Baró s'ha referit al nou projecte de llei del català.
Pere Baró s'ha referit al nou projecte de llei del català. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera fonamental que el nivell de català que s’exigeixi als residents que hagin de renovar els seus permisos d’estada i treball sigui homologable amb la resta dels territoris de parla catalana. En tot cas, espera el president del partit i conseller general, Pere Baró, que Andorra “no s’inventi l’A0.5”.

Baró, preguntat per la qüestió de la nova llei del català, ha deixat clar que “això d’un nivell inferior a l’A1 no ho entenem, no sabem què vol dir”. I hi ha afegit que a Andorra “tothom hauria de saber català, que és l’idioma oficial”, però que cal apostar per exigir un nivell homologable, sigui l’A1, l’A2 o el que es cregui escaient. Però, en tot cas, que tingui una translació en els nivells reconeguts per la lingüística.

La ministra Mònica Bonell després de la compareixença en què ha donat detalls del nou projecte de llei del català.

Relacionat

Per començar que se saludi a la feina en català, els ‘youtubers’ ja ho faran després (o no)

Sobre el fet que per una qüestió de recursos, entre altres coses, només s’exigeixi català a una part dels residents que hagin de renovar el permís d’estada, Baró ha afirmat que “de recursos en falten a tot arreu”. I ha indicat que una vegada el rebin, el projecte de llei, “el mirarem, el treballarem, l’estudiarem” i hi faran les propostes que trobin adients partint de l’exigència d’un nivell homologat.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending