El PS proposa la revisió de les pensions a les persones amb discapacitat

Ha entrat una demanda d'informació sol·licitant les que s'han atorgat des de l'any 2014

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López aquest dimecres.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López aquest dimecres. PS

El PS ha proposat la revisió a l'alça de les pensions a les persones amb discapacitat. Així ho ha anunciat el president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López. Aquest dimecres ha entrat una demanda d'informació a Sindicatura sol·licitant  la totalitat de les pensions d’invalidesa atorgades d’ençà de l’aprovació de la Llei 18/2014.

També sol·licita la totalitat de les altres prestacions atorgades d’acord amb el Decret del 7-10 2020, d’aprovació del Reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris, així com la relació anònima corresponent al contingut del Registre de les persones valorades pel ministeri de Salut i Benestar a la Comissió Nacional de Valoració (Conava) i de les prestacions que se’n deriven d’acord amb la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat i el seu annex.

Es demana la relació de persones que estan acollides en programes tipus Cerca i que la Conava els ha valorat amb una discapacitat inferior al 60% i que malgrat no treballar com no tenen aquest grau de discapacitat suficient, no tenen dret a una pensió de solidaritat; les polítiques per facilitar a les persones amb discapacitat la presentació de documentació i ajudes, els recursos de suport i acompanyament específic per les persones amb discapacitat tant al Govern com a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), així com els llocs de treball oferts a persones amb discapacitat de forma directa des de l’administració

El text conté 16 punts i es porta treballant des de fa diverses setmanes arran de les compareixences a la comissió especial d’estudi de la pensions de jubilació de la CASS  del reclam dels col·lectius afectats pel que fa a la proposta de la reforma del sistema de pensions.

López ha recordat que la demanda del PS prové del Pacte d’Estat (2005-2009) per la reforma de la Llei de la CASS, que va acabar sent una Llei aprovada per unanimitat al Consel General, i ha subratllat que l’any 2014 la majoria demòcrata va modificar “elements molt essencials” amb els quals el PS no hi estava d’acord. Ha afegir que la  l’objectiu de la demanda d’informació "es poder fer el debat el més objectiu possible".

Etiquetes

Comentaris

Trending