El PS no comparteix la pressa de Govern amb la llei de les estacions

El text es tramitarà per la via d’urgència, reduint els terminis a la meitat, fet que els socialdemòcrates no comparteixen, tot recordant que és tot just ara quan han pogut veure el projecte legislatiu

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

El grup parlamentari socialdemòcrata s’ha mostrat contrari a la tramitació per la via d’urgència de la llei d’estacions de muntanya. El text va ser enviat pel Govern al Consell General el passat 20 d’octubre i es demana que s’agilitzi el treballa parlamentari. Sindicatura ho ha acceptat, però amb el vot negatiu de Susana Vela, una de les dues secretàries de l’òrgan.

La tramitació per la via d’urgència suposa una reducció general dels terminis que s’apliquen en les diferents fases de treball parlamentari. Per exemple, a l’hora de presentar esmenes no hi ha quinze dies sinó únicament set i mig per fer-ho. Una pressa que, a l’entendre del PS, no toca amb aquest text ni és necessària.

Així, Vela ha recordat que va ser el 20 de desembre del 2018 quan es va aprovar la Llei de l’Esport del Principat d’Andorra. Aquesta encomanava al Govern que, en un termini de 18 mesos de l’entrada en vigor, havia d’elaborar un text que regulés els drets i deures dels usuaris als dominis esquiables i el seu règim sancionador.

Des del PS es té clar que la llei d’estacions és necessària, però no entenen el motiu de la urgència. A més, es lamenta que la informació d’aquest text s’ha obtingut arran d’una roda de premsa, ja que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, no ha informat les comissions parlamentàries pertinents. Per tant, serà tot just ara el primer cop que els consellers generals puguin estudiar el projecte legislatiu.

Vela ha destacat que la voluntat és la de millorar la Llei, la qual s’està analitzant en profunditat. “És important sobretot perquè s’estableixen els drets i deures dels usuaris als dominis esquiables”, ha apuntat.

Comentaris

Trending