El PS mostra al govern espanyol la decepció perquè el tripartit nega la integració d’Andorra a l’OIT

Pere López manté contactes a València amb el recentment nomenat ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del gabinet de Pedro Sánchez

Comentaris

La trobada entre Albars i López s'ha dut a terme a València, en el marc del congrés del PSOE.
La trobada entre Albars i López s'ha dut a terme a València, en el marc del congrés del PSOE. PS

El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha traslladat aquest dissabte al govern espanyol la decepció dels socialdemòcrates andorrans per la negativa de l’executiu que encapçala Xavier Espot d’acordar la integració del Principat a l’Organització Internacional del Treball (OIT). Alhora, ha advocat perquè amb la col·laboració d’Espanya hi pugui haver avenços socials i laborals a Andorra.

Pere López ha mantingut avui una reunió de 25 minuts amb el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol, José Manuel Albares. La trobada amb el titular d'aquesta cartera, que va assolir el càrrec el passat 10 de juliol, ha servit per comentar temes d’interès i per a intercanviar informació en diversos àmbits, com per exemple sobre l’Acord d’Associació de la Unió Europa, ja que Espanya assolirà el torn de la presidència a la UE al segon semestre del 2023.

 “És un fet difícil d’explicar si realment es vol una agenda laboral i social a nivell europeu. Ser europeu vol dir moltes coses i no es pot ser-ho sense uns determinats estàndards en aquests àmbits”

López i Albares han tractat els avenços impulsats pels socialdemòcrates a Andorra pel que fa a l’homologació fiscal i a l’intercanvi d’informació, sobretot quan van estar al govern, i han posat en comú que la voluntat és que aquests arribin als àmbits laborals i socials. En aquest sentit, el president socialdemòcrata ha manifestat al ministre espanyol la decepció per la negativa del govern andorrà per a que el Principiat sigui membre de l’OIT. “És un fet difícil d’explicar si realment es vol una agenda laboral i social a nivell europeu. Ser europeu vol dir moltes coses i no es pot ser-ho sense uns determinats estàndards en aquests àmbits”.

La reunió, que s’ha realitzat a València durant el 40è Congrés del Partit Socialista Espanyol (PSOE), s’ha produït, segons un comunicat dels socialdemòcrates, gràcies a les bones relacions que el PSOE i el PS mantenen i a la col·laboració per aconseguir el millor per a Andorra i la seva ciutadania, que compta amb un gran nombre de residents amb nacionalitat espanyola.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending