El PS insta Govern a aplicar en dos mesos el règim del tercer pagador en algunes proves mèdiques

El Consell General ha aprovat per assentiment la proposta d'acord del grup socialdemòcrata així com la pròrroga durant dos mesos més de les restriccions i mesures de la Covid

Comentaris

Els consellers socialdemòcrates durant la sessió d'aquest dijous.
Els consellers socialdemòcrates durant la sessió d'aquest dijous. PS

El Consell General ha aprovat per assentiment la proposta d'acord del grup socialdemòcrata per regular el règim del tercer pagador, que evita a l'usuari avançar diners que després retorna la CASS en determinats actes mèdics. Durant la sessió s'ha aprovat l’expedient per a la declaració d’alienabilitat del terreny propietat del Govern anomenat Prada de Moles, a Encamp.

López ha recordat que el grup socialdemòcrata defensa el tercer pagador des del 2016 i que "l'hem tornat a presentar la proposta per la gran necessitat en un moment com l'actual, quan moltes persones no poden avançar els diners i protegir la seva salut". Per López, "no és un lliure consum en matèria sanitària" i ha subratllat que "moltes persones no poden avançar el que valen els medicaments o les proves i no poden protegir la seva salut".

La proposta encomanem al Govern que en dos mesos, el règim del tercer pagador, s'apliqui a proves diagnòstiques, radiològiques i de productes farmacèutics amb recepta, així com les visites de metges especialistes derivades pel metge referent. Des del grup demòcrata, Sandra Codina ha dit que compartien la proposta del PS i ha afegit que ja s'hi està treballant. Així, a partir de la tardor ja s'aplicarà als més grans de 65 anys com ja es va avançar a l'assemblea de la federació de la gent gran. Codina ha opinat que" cal ampliar el tercer pagador a més col·lectius, fins a fer-lo extensiu a tota la població. Però l'ampliació s'ha d'anar fent sense fer un salt massa gran que comprometi la qualitat de la nostra sanitat"-  La consellera no adscrita Carine Montaner, per la seva part, ha dit que "la implantació del tercer pagador és fonamental".

Per altra banda, s'ha aprovat la petició de prorrogar durant dos mesos la facultat del Govern d’establir les restriccions i mesures de la Covid amb el vot en contra de la consellera no adscrita Carine Montaner que considera que "tenint en compte la situació actual hem de fer com amb altres patologies i viure amb el virus aplicant el sentit comú". També s'ha aprovat el Protocol d’esmena del Conveni per a la protecció de les persones respecte del processament automatitzat de les dades de caràcter personal, fet a Estrasburg el 10 d’octubre del 2018.

Etiquetes

Comentaris

Trending