El PS inicia converses amb Concòrdia i SDP per mirar d’articular una candidatura a la capital

Es vol articular un projecte conjuntament també amb associacions, entitats i persones independents que es puguin posar d’acord en “la parròquia que volem” de cara a les eleccions comunals del desembre

Nazzaro i González, durant la roda de premsa.
Nazzaro i González, durant la roda de premsa.

El Partit Socialdemòcrata encetarà converses amb altres partits i, també, amb entitats i associacions per mirar de configurar una plataforma conjunta de cara a les comunals a Andorra la Vella. De moment, es vol sondejar tant Progressistes-SDP com amb Concòrdia, sense tancar la porta a altres possibilitats. Es vol mirar de consensuar un projecte conjunt “de quina parròquia volem” per veure si és factible defensar-lo en les eleccions previstes pel desembre i, d’aquesta forma, plantar cara Demòcrates. Des de la formació no es descarta intentar fórmules similars a altres parròquia.

De fet, la direcció del PS -via comitè directiu- ha donat llibertat a cada comitè local per “adaptar-se a les diferents circumstàncies” de cada lloc. I el de la capital va acordar intentar aquesta forma. I es considera que no es pot esperar més per avançar feina. “Promourem un moviment polític, associatiu i ciutadà per presentar-se a les eleccions”, ha explicat el vocal de l’executiva socialdemòcrata i coordinador local a Andorra la Vella, Sergi González, també conseller al comú. Així, ha deixat clar que “hi han de formar part partits polítics amb vessant progressista, associacions i entitats, professionals de diferents sectors” i que tots ells han de “treballar en la parròquia que volem”.

“No busquem fer una llista per repartir cadires. No és un projecte de coalicions, sinó de gent de la parròquia i per a la parròquia. Estem molt il·lusionats i amb ganes de treballar conjuntament”, ha manifestat Sergi Gonzzález

Justament, s’ha avançat que els primers contactes es faran en pocs dies. Per un costat, amb Progressistes-SDP. Per l’altre, amb Concòrdia. Preguntat si hi ha opcions de sondejar altres formacions, com ara Andorra Endavant, ha indicat que “començaríem malament” si es fes així perquè “la porta està oberta a parlar-ne amb molts per veure quina visió de parròquia tenen; després, cadascú marcarà si hi ha línies vermelles”.

De fet, segons ha desgranat, “al comitè es va parlar de començar amb un paper en blanc on les associacions i els partits puguem fer el projecte”. I un cop es tingui, “ja es veurà qui l’ha de liderar”. En aquest sentit, ha apuntat que no hi hauria cap problema perquè fos una persona independent. Justament, la voluntat és també aplegar associacions, entitats i persones amb ganes de participar per fer la parròquia que volem”.

González ha volgut contraposar aquesta fórmula amb l’emprada per Demòcrates ara fa quatre anys. “No busquem fer una llista per repartir cadires. No és un projecte de coalicions, sinó de gent de la parròquia i per a la parròquia. Estem molt il·lusionats i amb ganes de treballar conjuntament”, ha manifestat. També s’ha volgut mostrar a disposició de la iniciativa, sense que això vulgui dir necessàriament que ell hagi de liderar-lo ni tan sols figurar a la llista.

Tot i això, no ha negat que li agradaria poder tornar a postular-se al comú. “Personalment, aquests quatre anys, em poso una nota del sis. Crec que podria haver fet per la parròquia si m’haguessin deixat. Encara tinc ganes de continuar aprenent a nivell de política comunal. Si puc ajudar, endavant. Si el projecte agafa dimensió i té altres persones, estaré per ajudar i explicar el que sigui necessari”, ha comentat.

Sobre els pilars que, a l’entendre del PS, hauria de tenir el projecte conjunt, una idea està clara: “Està clar que no volem una parròquia aparador sinó una per la gent que vivim el dia a dia”. Idea compartida per la secretària d’organitzaciò, Maria Nazzaro. “Cal començar a fer els serveis per a la gent que hi viu, que darrerament s’han fet molts esforços per al turisme.”, ha comentat.

La idea és que ja al setembre es pugui tenir una idea clara dels pilars del projecte i, també, de quines forces s’hi sumarien. Paral·lelament, també es vol treballar a cadascuna de les altres parròquies, a cada lloc amb formes diferents. Nazzaro ha assegurat que la voluntat és estar a totes, fins i tot a Canillo. En aquest sentit, considera que la fórmula proposada des del comitè local d’Andorra la Vella podria ser vàlida per aconseguir l’objectiu, no senzill, de fer candidatura a la primera parròquia en ordre protocol·lari.

Comentaris (7)

Trending