El PS fa fora el seu assessor de comunicació per l’afer del discurs copiat de Más País

El grup parlamentari ha anunciat el cessament del consultor com a primera reacció a la revelació que la intervenció de Pere López al Debat d’Orientació copiava un document presentat fa dos anys per Íñigo Errejón

Comentaris

Pere López, durant la sessió d'aquest dijous.
Pere López, durant la sessió d'aquest dijous. PS

L’afer del discurs pronunciat per Pere López durant el Debat d’Orientació Política, i que posteriorment s’ha pogut comprovar que havia estat copiat en la seva major part d’un document de Más País, el partit espanyol liderat per Íñigo Errejón, s’ha cobrat ja una víctima. El Partit Socialdemòcrata ha comunicat aquest mateix vespre el cessament de qui ha estat els darrers dos anys l’assessor de comunicació del grup parlamentari. La situació ha provocat un important rebombori al Consell General i, també, a xarxes socials.

Al matí, López havia presentat una intervenció extensa, centrada en la proposta “d’un acord verd” per reformular el model social i econòmic d’Andorra. De fet, la seva estona al debat s’havia dedicat principalment a desgranar aquesta idea. En canvi, s’ha referit molt poc a l’al·locució que havia protagonitzat dimecres el cap de Govern, Xavier Espot.

El secretari del Consell i la síndica general, escoltant la intervenció de López.

Relacionat

El PS proposa un “acord verd” per redefinir el model econòmic i social d’Andorra

La sorpresa ha saltat hores després. A la tarda, el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, denunciava les importants similituds entre el discurs socialdemòcrata i el document ‘Un acuerdo verde para España’, eix del programa electoral de Más País el 2019. Hi havia fins i tot cites textuals simplement traduïdes.

La revelació ha generat un important rebombori a xarxes. A banda, altres membres de l’arc parlamentari i el mateix cap de Govern han censurat la situació. Per la seva banda, López ha evitat referir-se en les posteriors intervencions al ple i, amb l’excepció d’RTVA, tampoc ha pogut ser interpel·lat per la premsa present a la seu parlamentària.

Ferran Costa ensenya el document de 'Más País'.

Relacionat

Pere Iñigo López Errejón

Des del servei de comunicació del PS, s’ha indicat que el líder de la formació es trobava en una reunió. Hi ha pocs dubtes de quin era el tema central -per no dir únic- d’aquesta-. A quarts de deu de la nit, el partit ha emès un curt comunicat: “El grup parlamentari socialdemòcrata ha decidit rescindir els serveis de l’assessor de comunicació amb relació al discurs del grup parlamentari socialdemòcrata durant el Debat d’Orientació Política”. Res més.

D’aquesta forma, queda cessada la persona que havia actuat com a assessor de la bancada vermella els darrers dos anys, des de la tardor del 2019. La seva elecció, en el seu dia, va causar certa sorpresa. I és que, fa anys, havia fet aquesta tasca al comú d’Escaldes-Engordany, aconsellant el llavors cònsol i futur cap de Govern i creador de Demòcrates per Andorra, Toni Martí.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending