El PS exigeix al Govern que expliqui el vincle contractual que manté amb un militant liberal

Els socialdemòcrates demanen informació sobre Antoni Garcia, en relació amb els treballs que se li hagin encomanat

Diversos dels consellers generals socialdemòcrates a l'hemicicle.
Diversos dels consellers generals socialdemòcrates a l'hemicicle. ARXIU

El grup parlamentari socialdemòcrata en ple ha posat la banya en el militant liberal Antoni Garcia Fernández. I en l’eventual vincle que aquest pugui tenir amb el Govern. Per això els set consellers del PS reclamen a l’executiu que expliqui, per escrit, quina relació contractual té amb Garcia, de qui fins ara obertament havia transcendit que va fer de simple contacte sense cap ànim de lucre en la compra d’uns respiradors en plena crisi sanitària.

Els socialdemòcrates han tramès a la síndica general, Roser Suñé, una bateria de preguntes que Govern haurà de respondre per escrit, facilitant una informació que des del PS entenen que ja hauria de ser pública: "Estem exigint transparència. És una informació que la ciutadania hauria de conèixer i que ja hauria d'haver estat publicada al portal web de Govern, com totes les altres adjudicacions. Els ciutadans i ciutadanes d'Andorra tenen dret a saber que es fa amb els seus impostos", ha defensat la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela.

Vista la informació apareguda en mitjans de comunicació relativa a la contractació de personal de relació especial i denunciada per diferents sindicats, els socialdemòcrates demanen, en primer lloc, quina ha estat la forma d'adjudicació dels serveis i treballs de l'adjudicatari, integrant del comitè parroquial liberal d'Encamp, quina és la modalitat contractual que s'ha utilitzat per contractar aquests serveis i quina és la identitat de l'adjudicatari.

La consellera general de Terceravia, Carine Montaner

Relacionat

Montaner pregunta al Govern sobre la compra de quatre respiradors

En segon lloc, la formació demana saber quines són les tasques i treballs que li han estat encomanats, el seu termini i quin és l'òrgan contractat, així com en quins termes es produeix la prestació de serveis i quina és la freqüència amb la qual es troba present en els edificis administratius del Govern. I, alhora, per quin motiu hauria de desenvolupar la seva suposada activitat en aquestes dependències públiques.

En tercer lloc, des del PS volen saber quines són les tasques i treballs que li han estat encomanats i si transmet instruccions des del ministre cap al personal del ministeri. Finalment, els socialdemòcrates demanen el cost dels seus serveis i quina és la partida pressupostària en què s'imputen aquests serveis i treballs.

Comentaris (2)

Trending