El PS considera “una mica caòtica” la gestió de les vacunes i reclama una “planificació seriosa”

La formació socialdemòcrata demana al Govern si ha explorat altres vies que no siguin les suposadament oficials per poder garantir una campanya de vaccinació sense interrupcions

Pere López i Susanna Vela durant la compareixença.
Pere López i Susanna Vela durant la compareixença.

El grup parlamentari socialdemòcrata considera “una mica caòtica” la gestió que està fent el Govern de les vacunes contra la Covid. Entenen que és una qüestió “difícil”, però això no treu que hi pugui haver un full de ruta més clar i menys contradictori. De fet, els socialdemòcrates volen saber, i així ho han demanat a l’executiu, si s’han explorat altres vies més enllà de les oficials per poder tenir “un pla B” que permeti assegurar una campanya de vacunació continuada.

El president del grup parlamentari, Pere López, i la també consellera i presidenta del PS, Susanna Vela, han fet una compareixença per anunciar que retiren la pregunta en relació als problemes relatius a l’accés telefònic a les consultes externes de l’hospital, per anunciar la nova qüestió relacionada amb les vacunes i per explicar que López i la presidenta suplent de grup, Judith Salazar, seran aquest dimecres a París per entomar tot un seguit de trobades amb dirigents polítics francesos per enfortir les relacions internacionals amb França.

Vela, en relació amb les vacunes, ha deixat clar que fa temps que “ens hem queixat de manca d’informació de qualitat” i, en canvi, l’aparició de multiplicitat de “notícies contradictòries” han estat una constant

Vela, en relació amb les vacunes, ha deixat clar que fa temps que “ens hem queixat de manca d’informació de qualitat” i, en canvi, l’aparició de multiplicitat de “notícies contradictòries” han estat una constant. La consellera general ha evidenciat que caldria que l’administració, tot i no ser fàcil, hauria de tenir alternatives al pla oficial via Espanya i França per poder “trobar una planificació seriosa” en relació amb la campanya de vacunació i no haver d’anar tant a remolc, després que semblava que els pactes amb els dos països veïns ho havien de fer tot “molt senzill i molt fàcil” i no ha estat així.

La parlamentària voldria saber com s’ha actuat en aquest cas, com es fa per la compra d’altres vacunes en situacions normals no pandèmiques, què entén per intermediari tant el SAAS com el ministeri de Salut… i ha recordat que el projecte Covax està molt bé, i està molt bé que Andorra hi participi, “però no per rebre’n vacunes” sinó per contribuir al desenvolupament de les mateixes atès que Covax està pensat per a països en vies de desenvolupament i, en principi, aquest no seria el cas del Principat.

Relacions amb França

La compareixença, s’ha dit, ha servit per anunciar el viatge de López i Salazar a París i trobar-se amb dirigents de diverses formacions i també electes de l’Assemblea. Pere López ha remarcat que cal “mirar una mica més cap a França” i ha assegurat que és “una necessitat de país equilibrar les relacions nord-sud” tenint clar que hi ha àmbits de política internacional que queden reservats per a l’actuació del Govern. Però això no treu que el PS, ha destacat el seu líder parlamentari, no pugui posar en pràctica la seva aposta “pel multilateralisme polític”.

Comentaris (1)

Trending