El PS activa la maquinària electoral

El principal partit de l’oposició ha creat la comissió de candidatures per començar a treballar amb la intenció d’aprovar oficialment a principis de maig el procés de primàries

Una imatge d'arxiu d'una reunió presencial-telemàtica del consell directiu del PS.
Una imatge d'arxiu d'una reunió presencial-telemàtica del consell directiu del PS. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha posat en marxa aquesta setmana la maquinària electoral en previsió d’unes eleccions que a partir de l’estiu poden donar-se en qualsevol moment i fins a la primavera de l’any que ve. En una recent reunió del comitè directiu de la formació presidida per Pere López s’ha aprovat el reglament de primàries i s’ha creat la comissió de candidatures.

Aquesta comissió, segons que exposa el partit en un comunicat, té per objectiu, d’entrada, establir la data oficial de les esmentades primàries, en les quals ara mateix no està gens clar que hi hagi d’haver gaire concurrència. L’esdeveniment hauria de ser a principis de maig, quan està previst que se celebri la propera reunió plenària del comitè directiu socialdemòcrata.

En la darrera trobada de l’esmentat òrgan del PS, i en el marc de la posada en comú de diversos aspectes d’interès general i de partit, es va destacar el sistema per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació. En aquest sentit, s’ha exposat als membres del directiu que la proposta feta pública en les darreres setmanes ha estat la presentada per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i que en cap cas és la definitiva, ja que està molt allunyada dels plantejaments del PS perquè són mesures pensades per a les persones amb més capacitat d’estalvi i no suposa una solució al problema de les pensions baixes.

Des del PS s’ha refermat la voluntat de treballar en propostes de cara a la feina en comissió que estiguin alineades amb les fetes pels assessors presentats anteriorment pels socialdemòcrates, així com dels sindicats i, fins i tot, de Demòcrates. Durant l’esmentada reunió els màxims responsables del partit van presentar els comptes, amb unes finances sanejades i que en els darrers anys s’han adaptat a les recomanacions del Tribunal de Comptes.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending