Progressistes-SDP ultima una coalició electoral per ser present a les properes generals

La militància de la formació actualment extraparlamentària haurà d’avalar l’acord que consideri millor després dels contactes mantinguts per la presidència del partit amb Demòcrates, PS, Terceravia i Liberals

La secretària d'Organització de la formació, Elisabet Zopetti, i el president progressista, Jaume Bartumeu, en una compareixença.
La secretària d'Organització de la formació, Elisabet Zopetti, i el president progressista, Jaume Bartumeu, en una compareixença. Toni Solanelles

Progressistes-SDP serà a les properes eleccions generals però no pas formant part d’una plataforma transversal com pretenia i promovia la formació presidida per l’excap de Govern Jaume Bartumeu sinó a través d’una coalició electoral que els progressistes estan acabant d’ultimar. La militància d’SDP haurà de votar la setmana vinent la millor de les aliances possibles.

El nucli dur de la formació ha estat analitzant els darrers dies els contactes que especialment la presidència ha estat mantenint les darreres cinc setmanes. Des de mitjan desembre i fins aquesta mateixa setmana. Bartumeu i algun altre dirigent del partit han mantingut contactes durant totes aquestes setmanes amb responsables de Demòcrates, del Partit Socialdemòcrata (PS), de Terceravia i de Liberals.

Els dos escenaris més plausibles és fer un acord global amb el PS o, d’altra banda, reeditar el pacte que els progressistes ja van fer a nivell comunal el 2019 amb els taronges i Liberals

Els màxims responsables progressistes mantenen tancada a pany i forrellat el contingut de la proposta que pretén fer al conjunt dels afiliats de la formació, que hauran de votar en un consell nacional extraordinari el posicionament d’SDP. El que és clar és que no hi haurà plataforma transversal -era evident que no hi seria perquè era impossible que Demòcrates i PS coincidissin en un mateix projecte- i que sí que SDP s’integrarà en una coalició.

Sobre la taula, els dos escenaris més plausibles és fer un acord global amb el PS o, d’altra banda, reeditar el pacte que els progressistes ja van fer a nivell comunal el 2019 amb els taronges i Liberals. I que la cònsol d’Andorra la Vella i vicepresidenta demòcrata, Conxita Marsol, va oferir fa ben pocs dies a Bartumeu.

Marsol, entregant un davantal a una de les noves escudellaries de la capital, on cuina un possible pacte electoral.

Relacionat

Marsol colla SDP proposant que el pacte per a les nacionals també sigui per a les comunals

L’objectiu demòcrata és retenir el suport progressista especialment a la capital per barrar pràcticament el pas a una eventual victòria socialdemòcrata a Andorra la Vella. Sembla clar SDP no s’aliarà en solitari ni amb Liberals ni amb Terceravia.

Comentaris (9)

Trending