Marsol colla SDP proposant que el pacte per a les nacionals també sigui per a les comunals

La cònsol deixa clar que DA vol un acord a tres a la territorial de la capital defensant el “bon funcionament” de l’equip de govern a la corporació però també intentant allunyar un possible apropament de Bartumeu amb el PS

Marsol, entregant un davantal a una de les noves escudellaries de la capital, on cuina un possible pacte electoral.
Marsol, entregant un davantal a una de les noves escudellaries de la capital, on cuina un possible pacte electoral. ALTAVEU MÈDIA

A ningú se li escapa que Andorra la Vella pot ser una de les territorials claus en les pròximes eleccions generals. I, també, de les més disputades. Els pactes que es puguin assolir seran determinants i Demòcrates vol assegurar el tret. El desig seria poder reeditar el pacte de les comunals, amb Liberals i Progressistes-SDP, tot i les òbvies diferències entre aquestes dues formacions. La consol major, Conxita Marsol, ha posat sobre la taula aquesta idea i ha apuntat que l’ideal seria que l’acord ja fos també per les comunals del desembre. Una certa pressió sobre el partit de Bartumeu.

Els contactes hi són, tal com van explicar ara fa uns dies Altaveu. Per a DA, la jugada de lligar una llista conjunta amb Liberals i SDP seria rodona. Per un costat, reforçarien la seva posició a una parròquia on, cal recordar, fa quatre anys, l’opció guanyadora va ser la llista de d’Acord -aliança entre PS i el partit blau-. Per l’altra, desactivarien un possible pacte entre les dues formacions de tarannà socialdemòcrata.

I, en certa forma, Marsol ha volgut posar pressió per desincentivar un possible apropament entre els antics companys de partit i Govern. “Volem pactar, però no depèn només de nosaltres, sinó dels altres partits també”, ha recordat la mandatària que ha valorat positivament el funcionament de l’acord que la va portar a reeditar com a cònsol. “Està funcionant molt bé. Ha sigut tot un èxit i no hi ha hagut cap problema”, ha manifestat. Per això, entén que “seria una bona forma d’anar a les generals”.

Una imatge del darrer consell nacional de Progressistes-SDP.

Relacionat

Decepció a Progressistes-SDP després del primer contacte ‘oficial’ amb Demòcrates

De fet, i aquí és on, en certa forma, ha collat SDP, ha remarcat que “el pacte hauria de ser per a les nacionals però també per a les comunals”. Així, ha defensat que una entesa ja tancada per a totes dues cites “donaria més garanties a tothom”. Tot i això, ha volgut matisar que, si l’entesa no arribés ara, al seu entendre, no hauria de descartar-se per al desembre. “No diré això perquè les coses evolucionen”, ha indicat.

En tot cas, la voluntat de DA està clara: intentar el pacte a tres. “Penso que és positiu que hi hagi diferents sensibilitats per governar el país”, ha argumentat la cònsol major. També ha admès que el fet que només hi hagi dos llocs elegibles pot dificultar el diàleg, però s’ha mostrat convençuda que “parlant la gent s’entén”. Això sí, també ha reconegut que l’acord ha de ser no només en els noms; a més a més, en els “programes”.

Sobre la possibilitat de deixar el comú per saltar a alguna llista de les generals, Marsol ha apuntat que, ara per ara, la prioritat és seguir com a cònsol, però tampoc ha volgut tancar del tot la porta. “Mai se sap. Estàs a un partit i molts cops has d’estar a la seva disposició”, ha comentat. Tot i això, també ha deixat clar que aquest moviment no seria per “anar a segons on”. És a dir, que si deixa la corporació, caldria que el lloc a les llistes fos de preeminència.

ESFORÇATS AMB L’HABITATGE

A Marsol també se li ha demanat per les declaracions del Raonador del Ciutadà, Marc Vila, en què reclamava anar més enllà amb les polítiques d’habitatge. La cònsol ha recordat que “a Andorra la vella ens estem esforçant”, tot posant sobre la taula la cessió del terreny pels pisos a la Borda Nova i altres projectes. Tot i això, ha assegurat que “estem disposats a parlar de tot i a treballar”. La mandatària, ha advertit, això sí, que “no som de les parròquies amb més locals o espais buits ni tampoc les que tenim més apartaments turístics.

Comentaris (6)

Trending