Pintat lamenta que Govern oblida “el futur immediat” i l’insta a demanar ajuda a la UE

El líder de Terceravia es mostra molt crític amb el programa Horitzó 2023, les propostes del qual, lamenta, “no tenen cap estudi al darrer” i reclama a Espot que “vagi a Brussel·les”

El líder de Terceravia, Josep Pintat, durant una intervenció al Consell General.
El líder de Terceravia, Josep Pintat, durant una intervenció al Consell General. Terceravia

Josep Pintat s’ha mostrat crític amb el programa Horitzó 2023, eix del discurs del cap de Govern, Xavier Espot, durant la primera jornada del Debat d’Orientació Política. El líder de Terceravia+Unió Laurediana ha lamentat que, al seu entendre, no es pensa “en el futur immediat”. També ha instat al màxim responsable de l’executiu a picar la porta a Brussel·les per “demanar ajuda” a la Unió Europea, ja que, ha recordat, és l’òrgan que lidera a l’entorn la lluita conta la pandèmia del coronavirus.

En la seva intervenció, el polític lauredià ha volgut recordar que des de la formació, i des de l’esclat de la crisi sanitària, “hem estat col·laborant des del primer moment, aportant propostes i treballant conjuntament amb vostès”. Potser per això, Pintat ha lamentat que a l’hora de planificar l’H23, el Govern “no ens ha pres en consideració, tot i que també representem els ciutadans”. A la vegada, ha criticat que les propostes del programa “no tenen ni el més mínim estudi al darrere”.

El líder de Terceravia ha estat molt crític amb el discurs del cap de Govern i ha qualificat el programa H23 de “màrqueting”

A banda, el líder de Terceravia ha posat en relleu que “el relat de màrqueting de l’horitzó 2023” oblida un punt, al seu entendre, cabdal: “el futur més immediat”. En aquest sentit, ha indicat que “el món es dirigeix cap a la recessió i això repercutirà a Andorra” que “sola no se’n sortirà”.

Davant d’això, Pintat ha instat al cap de Govern a “anar a Brussel·les” a demanar ajuda a la Unió Europea, tot recordant que “lidera en el nostre entorn pròxim la lluita contra la pandèmia”. Tot i admetre que, normalment, l’organisme comunitari “ajuda els Estats que són membres” ha recordat que “tenim acords bilaterals”. Per tant, “demani diàleg i reunions; no tingui por del no”.

Un altre punt amb el qual Pintat ha estat crític és amb l’estat de la negociació per l’acord d’associació. “Ens sorprèn que en l’horitzó 2023 vulgui introduir els annexos o el cabal comunitari via legislació”, ha manifestat. I, davant això, ha preguntat al Govern si “es vol introduir el mercat interior per la porta del darrere” o “si té por que la UE no vulgui signar o és que no accepta res d’Andorra”. Ha lamentat que “ens queda clar que s’ho volen fer sols”.

Des de Terceravia també s’ha llançat un advertiment amb relació a la proposta d’un pacte d’Estat per salvaguardar el sistema de pensions. Així, Pintat ha posat en relleu que els darrers estudis actuarials “estaven fets entorn una conjuntura de creixement econòmic”. I ara “això ha canviat”. Per això, ha deixat clar que la formació està disposada a participar però “anem ja al fons”.

Comentaris (2)

Trending