Pintat alerta que la moratòria a la construcció empitjorarà l’espiral de preus a l’habitatge

El líder de Terceravia denuncia el que considera “un incompliment flagrant” del pacte d’Estat per l’acord d’associació i lamenta que, fins ara, “hem cedit molt a canvi només de bones paraules i declaracions”

Els consellers generals de Terceravia durant la sessió.
Els consellers generals de Terceravia durant la sessió.

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, ha carregat amb duresa contra l’anunci de moratòries tant pel que fa a la construcció com per a l’atorgament de llicències per nous apartament turístics anunciat pel Govern. El parlamentari lauredià ha criticat la forma -el tràmit d’extrema urgència- i el fons, tot alertant que “’estan envaint competències”. I, a més, augura que la mesura només suposarà incrementar “l’espiral inflacionista de l’habitatge”.

Pintat ha iniciat la seva intervenció alertant de l’actual context econòmic i de com pot evolucionar. “La recuperació ja no és a la cita ni se l’espera”, ha indicat. Posteriorment, ha posat en relleu que, al seu entendre, ni Govern ni la majoria que li dona suport reaccionen tard i malament a la problemàtica de l’habitatge i la de l’urbanisme. “No ho han vist venir i a sobre no estan encertats”, ha comentat.

Així, el líder de Terceravia ha acusat Espot de voler “reequilibrar l’habitatge i el turisme via moratòria”. I, en tots dos àmbits, “sense fer cap estudi previ”. Un, recorda, el farà més tard el mateix Govern. L’altre, els comuns que, ha denunciat, “patiran una invasió de competències”. A banda, ha alertat que tot plegat el que comportarà serà una “espiral inflacionista” en el mercat immobiliari, tant de lloguer com de compra.

Pintat també ha denunciat el que considera “un incompliment flagrant” del pacte d’Estat signat per la negociació amb la Unió Europea. “Ni se’ns crida a les reunions, ni se’ns permet ser observadors i ni s’han fet els estudis d’impacte”, ha afirmat. A banda, ha donat a entendre que no està gens satisfet amb els resultats assolits fins ara en la negociació. “Fins ara hem cedit molt i només hem tingut bones paraules i declaracions; la tàctica que aplica habitualment la UE amb els països tercers”, ha indicat.

MONTANER DEMANA CANVIAR LA CONSTITUCIÓ

La primera a intervenir en el torn de rèpliques al discurs del cap de Govern ha estat la consellera general no adscrita Carine Montaner. Entre les propostes aportades, ha apuntat la de fer un referèndum perquè el poble decideixi o no si vol la via preferent en l’àmbit sanitari. També ha posat sobre la taula un dels seus habituals cavalls de batalla: les vacunes. “Hem de respectar la voluntat de no vaccinar-se amb fàrmacs experimentals i allunyar-nos dels dogmatismes”, ha comentat.

També ha reclamat dos plans de suport davant la crisi de preu de l’energia. Un, per a les estacions d’esquí, “grans consumidores”. El segon, per evitar “l’empobriment dels ciutadans”. A banda, s’ha mostrat partidària de reformar la Constitució per modificar la forma de nomenar els membres del Consell Superior de la Justícia i el fiscal general i així “garantir la separació de poders”.

Comentaris (2)

Trending