Pere López i Susanna Vela participen al congrés federal del PSOE a València

Formen part dels convidats internacionals juntament amb l'alcaldessa de Paris i candidata a la presidència de França, Anne Hidalgo

Comentaris

Reunió del comitè federal del PSOE el passat mes de juliol.
Reunió del comitè federal del PSOE el passat mes de juliol. PSOE

Els socialdemòcrates Pere López i Susanna Vela participen des d'aquest divendres i fins diumenge al congrés federal del PSOE. L'acte comptarà amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero i dels ministres socialistes. El trasllat d'alguns organismes a diverses ciutats espanyoles, el model d'estat, la investigació del rei emèrit, una setmana laboral de quatre dies i les portes giratòries són uns altres dels temes a debat en el congrés del PSOE, que acabarà diumenge amb un míting de Sánchez.

 

 

El congrés es preveu molt més tranquil que l'anterior (2017) quan Sánchez va ser elegit secretari general del PSOE després de véncer en les primàries i en un ambient molt tens, els dos adversaris: Susana Díaz i Patxi López. En aquell moment el partit vivia una forta crisi interna, fruit de la divisió que va suposar la negativa de Sánchez i d'altres diputats socialistes a donar suport a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol, enfront de la majoria del grup parlamentari, que va optar per l'abstenció.

En aquest congrés al recinte de Fira València, Sánchez renovarà el seu lideratge en el PSOE sense necessitat de votació, ja que no té rivals en aquestes primàries, i a més arriba amb l'aval de ser president del govern. A banda de Pere López i Susanna Vela, l'altra convidada internacional és l'alcaldessa de París i candidata a la presidència de França, Anne Hidalgo, que intervindrà en una xerrada sobre transició ecològica en el conclave, on hi haurà 1.083 delegats que són els membres de ple dret, ja que tenen veu i vot.

Etiquetes

Comentaris

Trending