Pere López fa patriotisme i pedagogia a Madrid amb Pablo Echenique

El líder parlamentari socialdemòcrata acudeix al Congrés dels Diputats i manté trobades amb diversos representants polítics espanyols, des d’Unidas Podemos al PP per explicar-los la realitat andorrana en matèria fiscal

Pere López amb Pablo Echenique en dependències del Congrés.
Pere López amb Pablo Echenique en dependències del Congrés. PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha dut a terme aquest dijous diverses reunions a Madrid amb representants de diferents grups polítics espanyols, des d’Unidas Podemos al Partit Popular (PP) per exposar-los la realitat andorrana en matèria fiscal, tot plegat en el marc del perill que hi ha que Espanya inclogui el Principat en una llista negra fiscal, novament. López, “orgullós de fer un acte patriòtic”, s’ha trobat, entre altres, amb un dels líders de Podemos, Pablo Echenique, que fa uns dies havia fustigat Andorra.

Els contactes de López tenien la voluntat d'esvair dubtes sobre els nombrosos clixés que es perpetuen sobre Andorra i la seva fiscalitat. S’han fet múltiples trobades. Concretament amb el president de la comissió d'Hisenda, Eloy Suárez (PP), ja que és la comissió que tractarà els temes vinculats amb les jurisdiccions no cooperatives, així com amb el portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats. D'altra banda, s’ha reunit amb Unidas Podemos, concretament amb Pablo Echenique, Gerardo Pisarello i altres diputats de la formació. Amb Joan Baldoví de Compromís, amb Ferran Bel del PDeCAT i amb Héctor Gómez del PSOE.

“El viatge ha estat tremendament productiu, i això tindrà continuïtat en les properes setmanes”, ha indicat el líder socialdemòcrata, que ha afegit que “he pogut aclarir percepcions errònies que es té sobre el nostre país per part dels diferents grups parlamentaris”

López s'ha desplaçat aquest matí a Madrid, al Congrés dels Diputats, “per fer pedagogia i explicar tota la feina que Andorra ha fet els darrers anys” en relació amb les informacions que s'han anat publicant a diversos mitjans de comunicació entorn la possibilitat d'incloure Andorra en la llista de paradisos fiscals”. En aquest sentit i després d'haver mantingut les citades reunions per explicar extensament la posició d'Andorra així com la trajectòria que s’ha fet des del primer Govern socialdemòcrata (2009-2011), continuat pels governs de DA que durant els darrers 12 anys han treballat per fer sortir Andorra de la llista de jurisdiccions no cooperatives.

“He pogut aclarir percepcions errònies que es té sobre el nostre país per part dels diferents grups parlamentaris", explica López, que assegura estar orgullós per “haver fet un acte patriòtic”, perquè hi ha parlamentaris espanyols que “entenen la posició d'Andorra avui millor que ahir, ja que potser hi ha hagut coses que entenien malament i que ara la seva percepció està canviant”, tot i que recomanen que Andorra faci “més pedagogia cap a l'exterior per facilitar les relacions internacionals”, ha detallat el parlamentari.

WhatsApp Image 2021 02 25 at 18.43.03
Pere López durant la trobada amb membres de la comissió d'Hisenda del Congrés espanyol.

La principal petició de López ha estat envers les esmenes que hi ha a tràmit parlamentari, particularment aquelles que estableixen els percentatges de tipus efectius en relació amb els de Andorra respecte amb Espanya: “Hem demanat que es retirin o votin de manera negativa”, ha explicat López, que celebra els resultats obtinguts de totes les reunions i recorda que aquesta és una feina que “s'ha de seguir fent, doncs hem rebut agraïments per part de totes les formacions polítiques per l’esforç pedagògic que s’ha fet avui”, ja que “no s’havia fet ni per part de Govern ni per part de cap formació que li doni suport”. “El viatge ha estat tremendament productiu, i això tindrà continuïtat en les properes setmanes”, tal i com ha indicat el líder socialdemòcrata.

Carles Enseñat ha llegit la proposta d'acord.

Relacionat

La coalició governamental creu que no s’inclourà d’Andorra en una llista negra espanyola

Comentaris (30)

Trending