La coalició governamental creu que no s’inclourà d’Andorra en una llista negra espanyola

Els grups de la majoria estan duent a terme diverses trobades amb els seus homòlegs al Congrés i consideren que es pot ser optimista pel que fa als interessos d’Andorra en l’aprovació de la llei espanyola contra el frau fiscal

Comentaris

Carles Enseñat ha llegit la proposta d'acord.
Carles Enseñat ha llegit la proposta d'acord. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

Els grups parlamentaris de la coalició (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) estan mantenint les darreres setmanes diverses reunions amb les principals forces polítiques del Congrés de Diputats d’Espanya, així com amb d’altres formacions de territoris veïns, per defensar la realitat andorrana en matèria d’homologació internacional i transparència fiscal. Aquestes trobades s’emmarquen en el projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, aprovat pel govern espanyol la passada tardor, i que es troba en fase de treball en comissió a la cambra parlamentària espanyola.

Les diferents reunions efectuades de forma coordinada amb el Govern d’Andorra, segons que han expressat les tres formacions en un comunicat, “estan sent fructíferes i permeten ser optimistes pel que fa a les possibles repercussions que l’aprovació d’aquesta llei pot tenir per al Principat”. Totes les reunions s’estan celebrant des de la discreció, partint del criteri de prudència, amb excel·lent sintonia entre les parts i amb uns resultats satisfactoris pels interessos de l’Estat andorrà, que és el que realment és prioritari per als grups parlamentaris de la majoria. Estan servint també per reforçar quina és la realitat actual del Principat i refermar totes les polítiques assolides durant la darrera dècada.

Per tot plegat, des de la coalició es valora de manera molt satisfactòria el resultat d’aquestes trobades, en què es constata la predisposició per part de les forces polítiques espanyoles d’avaluar les demandes andorranes. Les trobades es van iniciar tan bon punt es va conèixer la voluntat d’algunes forces polítiques d’incloure Andorra a la llista de paradisos fiscals de l’Estat espanyol. Aquests contactes continuen i hi ha previstes més reunions els propers dies.

Comentaris (1)

Trending