Pallarés planteja liderar una candidatura per assumir la direcció de Liberals

Encara no hi ha data per a la celebració del congrés extraordinari que ha de servir per escollir nova executiva de la formació, però es preveu que sigui abans no acabi el mes que ve

Judith Pallarés diumenge dirigint-se als militants.
Judith Pallarés diumenge dirigint-se als militants. LIBERALS

La ministra d’Afers Socials i candidata derrotada en les primàries liberals, Judith Pallarés, es planteja encapçalar una candidatura per liderar Liberals. La decisió definitiva no està presa, però Pallarés, vistos els resultats de les votacions internes de diumenge, i valorant com a positius els 49 sufragis obtinguts, un menys que l’altre candidat, Josep Maria Cabanes, estaria analitzant plantejar un nou pols a la guàrdia pretoriana del partit i intentar assumir-ne la direcció.

Encara no hi ha una data per a la celebració del congrés extraordinari que ha de servir per escollir executiva, després que el fins ara president, Jordi Gallardo, posés el seu càrrec a disposició. Habitualment, és el candidat a cap de Govern qui assumeix la direcció del partit. O el president de la formació qui acaba essent el cap de cartell electoral. Però ara mateix, i tot i la calma tensa de l’endemà de les primàries, tot està una mica revolucionat. I els militants a l’expectativa d’eventuals moviments.

Pallarés és sense cap mena de dubte una dona que coneix a la perfecció la maquinària del partit, com a mínim, des del canvi d’imatge que hi va haver amb la desaparició del vell PLA i la irrupció de Liberals. Per això, indiquen les fonts, la ministra estaria plantejant-se encapçalar una llista alternativa a la que probablement impulsarà Cabanes. Pallarés té el suport de la immensa majoria de les generacions més joves del partit, aquelles que han crescut a l’aixopluc de Liberals i que amb prou feina han sabut per l’hemeroteca de l’existència del PLA.

Josep Maria Cabanes i Judith Pallarés just abans de la votació, aquest diumenge.

Relacionat

Calma tensa després de la ‘tempesta Cabanes’ a Liberals

Per això que hi hagi un sector important del partit entès com s’ha entès els darrers anys que està desencantat i temerós de les polítiques i maneres de fer que pugui implantar Cabanes. I vista la divisió i la mobilització que Cabanes i els seus valedors han hagut de fer per les primàries, les fonts consultades han assegurat que no està tan clar que el mateix esforç i mobilització el puguin aconseguir una segona vegada, i tenint en compte la petita diferència de què van disposar…

La setmana que ve s’ha de celebrar la primera reunió de l’executiva, encara l’actual, després de la celebració de les primàries. I aquesta trobada hauria de permetre dilucidar una mica més el camí que emprèn tot plegat. D’entrada, s’hauria de començar a definir la data del congrés. I a partir d’aquí s’hauran d’anar aclarint altres circumstàncies que envoltaran la futura elecció de la nova executiva. I veure el tarannà que adopten Cabanes i el seu entorn i conèixer la decisió final de Pallarés.

Comentaris (14)

Trending