Noëlia Souque, secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, la quota d’Acció a Govern

Serà nomenada en els propers dies, mentre que l’Executiu ha confirmat que Josep Anton Bardina serà el número dos de Ladislau Baró al departament d'Educació

Noëlia Souque
Noëlia Souque

Acció ja té la seva quota al Govern. No ho estat amb un ministeri sinó a través d’una secretaria d’Estat. En els propers dies, Noëlia Souque serà nomenada secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, mentre que s’ha confirmat que Joan Anton Bardina serà el secretari d’Estat d’Educació i Universitats.

Noëlia Souque, la que va ser número dos de la llista nacional d’Acció en les passades eleccions generals serà la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals. Així ho ha anunciat el ministre portaveu, Guillem Casal. D’aquesta manera, el cap de Govern, Xavier Espot, ha trobat l’encaix d’Acció al Govern. Havia pensat en un ministeri, que va rebutjar encapçalar Ferran Costa i, finalment, serà en forma de secretaria d’Estat.

Souque té 37 anys, és llicenciada en Dret Internacional i té un Màster en diplomàcia europea. Ella ha estat lobbista a empreses europees.

BARDINA, NUMERÓ DOS A EDUCACIÓ

D’altra banda, Josep Anton Bardina ha estat nomenat nou secretari d’Estat d’Educació i Universitats. Es tracta d’una persona que coneix bé l’administració i aquest món perquè ja va ocupar aquest càrrec entre el 2001 i el 2005. Té 49 anys, és mestre i pedagog de professió i es converteix en la mà dreta de Ladislau Baró per a aquest departamen, tal com va avançar l'Altaveu.

Bardina té 49 anys i és mestre i pedagog de formació. Havia ocupat aquest càrrec del 2001 al 2005. Més tard va ser el número 2 d’Habitatge i Joventut, així com secretari d’Estat de Benestar Social i Habitatge. En la primera legislatura demòcrata va ser conseller general de DA i en aquesta darrera havia ocupat un càrrec de relació especial en el departament de Funció Pública.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending