Montaner veu en el certificat sanitari un atac contra la llibertat i un “càstig” als no vacunats

La consellera general no adscrita és l’única del ple a votar contra la pròrroga de dos mesos de la facultat de Govern per adoptar mesures extraordinàries per fer front a la pandèmia

La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Fins i tot citant Malcon X. La consellera general no adscrita Carine Montaner ha carregat amb duresa contra el Govern després de l’anunci que caldrà un certificat sanitari per accedir a determinats establiments, com ara les discoteques. Es tracta d’una decisió que, ha afirmat, “va en contra la llibertat” i que “es vol castigar una part de la població”. En concret, “aquella que no es vol vacunar amb fàrmacs experimentals”. Ha estat l’únic vot discordant d’un parlament que ha validat la demanda de l’executiu per prorrogar durant dos mesos la facultat d’adoptar restriccions davant la pandèmia.

Montaner ha volgut aprofitar el debat sobre aquesta demanda que ha tingut lloc a la cambra parlamentària per carregar contra les decisions adoptades pel Govern. En especial el fet que el certificat sanitari sigui un element clau per poder accedir a determinats establiments. En el cas de les discoteques, de fet, obligatori. En el cas d’altres locals, com ara restaurants o sales de joc, en funció de la decisió que prengui l’empresari. La parlamentària laurediana no s’ha mossegat la llengua.

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet.

Relacionat

Els establiments que facin control d’accés amb passaport Covid podran recuperar el 100% d’aforament

“Van en contra de la llibertat. El que fan és castigar i discriminar una part de la població andorrana que no es vol vacunar amb fàrmacs experimentals”, ha afirmat des del faristol. Per a Montaner, el Govern “es pensa que està per sobre de les lleis i de la Constitució”. També ha carregat contra la contractació del doctor Federico Martinon, com a assessor del procés de vaccinació, tot assegurant que “l’han agafat tot i saber que té conflictes d’interessos per un import global de 2,8 milions d’euros”. El discurs l’ha acabat citant Malcon X: “Vigileu els mitjans de comunicació; us poden fer detestar els oprimits i que us agradin els seus opressors”.

El de Montaner, però, ha estat l’únic vot contrari a la petició de prorrogar durant dos mesos la facultat del Govern per adoptar mesures excepcionals davant la pandèmia. Tant els grups de la majoria com els dos de l’oposició -Terceravia i PS- han donat suport a la demanda. Una ampliació que el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha defensat com a “necessària” vistes les dades epidemiològiques. “Cal ser prudent i mantenir restriccions”, ha indicat.

El ministre massanenc, però, sí que ha volgut respondre “de bon rotllo” Montaner. Recordant que cada cop  que la petició de pròrroga s’ha discutit al ple ha votat en contra pels dubtes sobre si la mesura era constitucional, li ha recriminat que “no ha fet res per esvair-los”. Fins i tot li ha explicat una forma de fer-ho: “Té l’opció d’infringir la llei, i posteriorment anar als tribunals a veure si li donen la raó i, si cal, anar fins al TC”.

Comentaris (20)

Trending