Montaner espera que el Govern hagi seguit “la recomanació” de l’ONU i EUA amb els sanitaris cubans

La consellera de Terceravia lamenta que “una part de l’executiu s’agafi les meves preguntes com un atac quan no era la intenció”

Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari.
Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general de Terceravia Carine Montaner ha lamentat que el Govern es continuï escudant en la clàusula de confidencialitat que inclou el contracte de prestació de serveis signat entre Andorra i Cuba en relació amb la brigada sanitària i espera que s’hagin seguit les recomanacions internacionals per tal que s’hagin garantit, fil per randa, els drets fonamentals que assisteixen els professionals sanitaris cubans com a qualsevol altra persona.

Per a Montaner, “tenint en compte la resposta genèrica del Govern arrel de la clàusula de confidencialitat , continuo esperant que s’hagin fet bé les coses seguint les recomanacions de l’ONU i dels Estats Units per defensar els drets humans dels sanitaris cubans”. La parlamentària també s’ha referit als retrets fets pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, arran de la pregunta plantejada per Montaner en relació amb el finançament de la despesa causada per l’estada de la delegació cubana.

Els sanitaris cubans a l'aeroport de Barajas just abans d'emprendre el seu viatge fins a Andorra.

Relacionat

El Govern assegura que la clàusula de confidencialitat exigida per Cuba “és una pràctica habitual”

La consellera general va qüestionar el passat de la família Sírkia, que es va oferir a sufragar les despeses generades per la brigada, i va demanar si s’havia fet el control necessari en matèria de compliment normatiu. El titular de Salut va respondre que més enllà que s’han fet les pertinents comprovacions també en matèria de finançament, l’exposició de la consellera era molt qüestionable per les formes emprades i les insinuacions que suggeria en la pregunta.

Carine Montaner ha explicat que “celebro que el ministre m’hagi contestat que el donatiu s’hagi fet seguint les normes financeres internacionals; ara el que lamento és que una part de l’executiu s’agafi les meves preguntes com un atac quan no era la meva intenció. La meva feina és preservar la imatge d’Andorra en tots els sentits”.

Comentaris

Trending