Montaner demana al Govern què pensa fer amb l’única oferta que ha rebut per l’heliport de Pal

La consellera general no adscrita ‘ressuscita’ el projecte privat que pretenia impulsar una instal·lació heliportuària a Fontaneda

Comentaris

Ubicació del futur heliport.
Ubicació del futur heliport.

La consellera general no adscrita Carine Montaner reclama a Govern que es posicioni d’una vegada en relació a l’oferta que va rebre en relació amb l’heliport nacional projectat a la Caubella, a Pal. Alhora, la parlamentària rescata un altre projecte, en aquest cas privat, que alguns empresaris al tomb del controvertit Jorge Barrigón havien estudiat a la finca del Gastó, a Fontaneda.

Montaner tenia previst entrar aquest dimecres una pregunta sol·licitant si el Govern “accepta l’oferta de l’empresa andorrana o si el concurs es queda desert pel fet de la incorporació del complex hoteler dins de l’oferta cosa que no es contemplava a nivell del plec de bases”. La parlamentària, en l’exposició de motius de la pregunta, manté que “segons alguns experts internacionals consultats per Andorra Endavant, aquest projecte presenta la dificultat de mantenir una activitat sostinguda amb vols regulars tot l’any, des d’un punt de vista operatiu, pels dies totals de mal temps de la zona”.

“Un projecte car i poc rendible -segons els experts internacionals- tenint en compte la zona de implantació de l’heliport al pla de la Caubella”. I això “explicaria que la única empresa que va presentar una oferta va incloure en el projecte un complex hoteler que no es contemplava en el plec de bases”

Sense aclarir quins són els experts que cita, Montaner manté que aquestes dificultats serien les que van fer que “les 40 empreses internacionals interessades a l’inici, només una empresa del país s’hagi presentat al concurs internacional de l’heliport de Pal”. Per a la consellera general no adscrita es tracta d’“un projecte car i poc rendible -segons els experts internacionals- tenint en compte la zona de implantació de l’heliport al pla de la Caubella”. I això “explicaria que la única empresa que va presentar una oferta va incloure en el projecte un complex hoteler que no es contemplava en el plec de bases”, com s’ha dit.

Carine Montaner també incorpora una pregunta en relació a un projecte privat heliportuari de Fontaneda, que en aquest cas sí que considera adequat perquè el terreny de casa Gastó està “lluny dels nuclis urbans amb habitatges, i on l’entrada i la sortida dels helicòpters es faria via territori espanyol, atès que la parcel·la toca amb la frontera”. Per tot plegat, “els veïns no haurien de sentir cap soroll un cop la instal·lació ja fos operativa”.

La parlamentària no adscrita explica en la qüestió dirigida a Govern que “vaig preguntar sobre la qüestió als veïns de Fontaneda i vaig preguntar al cònsol de Sant Julià actual el motiu pel qual no s’havia tirat endavant el projecte. Tots em van contestar el mateix : ‘per traves administratives’”. Per tot plegat, el que pretén saber Montaner són “els motius precisos d’aquestes traves administratives”.

Comentaris (4)

Trending