Maria Nazzaro deixa la Joventut Socialdemòcrata per fer el salt a la futura executiva del PS

Tomás González agafa el càrrec de coordinador, fins ara ocupat per la jove política que segurament ocuparà, juntament amb Marta Pujol, un dels llocs forts de la nova direcció de la formació

Maria Nazzaro i Tomàs González.
Maria Nazzaro i Tomàs González.

La Joventut Socialdemòcrata d’Andorra canvia de direcció. Tomás González ha estat escollit per unanimitat com a nou coordinador de la branca jove del Partit Socialdemòcrata. Agafa el relleu de Maria Nazzaro. El canvi, però, és significatiu. La sortida de Nazzaro es deu al fet que acabarà sent un dels noms forts de la candidatura de renovació que es prepara de cara al congrés que s’ha de celebrar el 20 de maig.

La cita prevista per d’aquí a dos dissabtes es considera clau per al futur del PS. És la data marcada al calendari per veure com s’acaba configurant la renovació que la formació, s’admet, necessita després de la patacada electoral del 2 d’abril. Del congrés ha de sortir la nova executiva i ja fa dies que hi ha moviment per intentar presentar com a mínim una llista.

I és en aquest marc que cal enquadrar els canvis a la JSA. Nazzaro, fins ara coordinadora, deixa el càrrec perquè, segons han confirmat fonts internes de la formació consultades des d’Altaveu, fa el salt a la direcció del partit. De fet, era un dels noms que ja des de fa dies sonaven per ocupar alguns dels tres llocs forts de la nova executiva (presidència, secretaria general i secretaria d’organització). El moviment seria la constatació, tot i que encara faltaria saber la posició exacta.

Les fonts consultades també indiquen Nazzaro estaria acompanyada per Marta Pujol. Qui fou cap de llista a la territorial encampadana assumiria també el repte de dirigir la renovació socialdemòcrata. Falta per acabar de tancar la resta de noms de l’executiva i, principalment, el tercer nom dels llocs capdavanters. En aquest sentit, una opció que s’està mirant de quadrar seria la de Pere Baró, tot i que cal veure fins a quin punt pot fer compatible una feina al Consell que, amb un grup parlamentari de només tres membres, es preveu ingent i la tasca a la direcció de la formació.

NOVA DIRECCIÓ A LA JSA

Pel que fa a la branca jove de la formació, a banda de González com a nou coordinador, l’entitat tindrà Ahinara Gil, de 21 anys, com a secretària, i Emma Juan Salazar, també de 21, com a tresorera, càrrec que ja ostentava.

A través d’un comunicat, el PS ha explicat que González, amb 32 anys, fa quatre que és militant. Fins ara, havia estat secretari i vocal de la JSA. Va estudiar el grau superior en Administració i Finances per la Universitat de Barcelona i un gran mitjà i superior en secretariat multilingüe i actualment treballa com a administratiu a la Biblioteca pública de Govern. Segons s’explica, l’objectiu del nou equip seguirà la línia de l’anterior junta, prioritzant totes aquelles accions que fomentin la participació juvenil a la política, així com fer arribar al Consell General la veu del col·lectiu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending