La majoria, favorable a limitar la durada de les sessions del Consell General

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha iniciat consultes amb els grups parlamentaris per saber la seva opinió ja que considera que cal permetre la conciliació familiar, i Democràtes, Liberals i Ciutadans Compromesos s'han mostrat a favor

Comentaris

Carine Montaner al faristol de l'hemicicle.
Carine Montaner al faristol de l'hemicicle. Consell General / E.Comellas

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha iniciat consultes amb els grups parlamentaris per saber la seva opinió sobre la possibilitat fixar una durada màxima de les sessions del Consell General. Els grups de la majoria, Demòcrates, Liberals, i Ciutadans Compromesos ja han donat la seva opinió favorable. Pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, "ja portem dues sessions consecutives llargues i esgotadores per tots i s'ha de buscar una solució. Hi ha hagut una sèrie de condicionants que han provocat que les sessions siguin llargues. Crec que serà una situació que no es tornarà a repetir".

Montaner va trametre aquest dilluns una carta dirigida a la Síndica general, Roser Suñé,  i a la Junta de Presidents sol·licitant que s'analitzi la seva proposta. En l’escrit, subratlla dos motius per fer aquesta petició; d’una banda, per permetre la conciliació familiar, tant del personal de la mateixa institució com dels periodistes que cobreixen les sessions i, per altra banda, permetre als ministres assistir a les sessions fins al final.  Explica que "la bancancada dels ministres dins l’hemicicle es queda gairebé buida després de 10 hores de sessió i/o després de les 21.00 hores".

La petició de la consellera no adscrita arriba després de la sessió del Consell General de dijous de la setmana passada que va superar les set hores en una única jornada de tarda, i on va quedar un punt per aprovar -el del  pacte d'Estat sobre les pensions de jubilació- que es va traslladar a aquest dijous.

Etiquetes

Comentaris

Trending