La llei de l'FMI es votarà amb pocs canvis després del debat en comissió

La gran majoria d'esmenes del grup socialdemòcrata han estat rebutjades

Comentaris

Una imatge d'una sessió al Consell General.
Una imatge d'una sessió al Consell General. Consell General / E.Comellas

El projecte de llei d'adhesió d'Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI) es debatrà al Consell General amb poques variacions en relació al text que va entrar a tràmit el 18 de setembre passat. La comissió legislativa de Finances i Pressupost  ha tancat aquest dimecres el seu informe. 

El grup parlamentari socialdemòcrata havia presentat 23 esmenes i el demòcrata 1. D'aquestes se n'ha aprovat per unanimitat sis del PS que han estat retirades per transacció i una demòcrata per majoria  en relació a l'article 2, que fa esment  a l'autorització el ministeri encarregat de les finances que concerti en nom del Principat d’Andorra les operacions financeres que siguin escaients, per formalitzar les quantitats en concepte de subscripció de la quota de l’FMI i altres quantitats pagables . Els socialdemòcrates han presentat un vot particular per poder revotar una esmena a la sessió del Consell General.

Segons ha acordat la Junta de Presidents reunida aquest dijous, el projecte es votarà  dilluns vinent. Consta de set articles i una disposició final, i recull els compromisos i designacions que Andorra ha de dur a terme i que queden establerts en els estatuts de l’FMI i en la resolució de la Junta de Governadors de l’FMI relativa a l’afiliació del país.

L'aprovació de la llei és un pas imprescindible per entrar a formar part d'aquest organisme internacional que ha demanat que es faci en el més breu termini possible.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending