La Guàrdia Civil condecora Àngel Ros en la celebració de la patrona de l’institut armat

L'acte s'ha fet a la caserna del cos a la població de Sant Andreu de la Barca i ha servit també per commemorar el 12 d'octubre

Comentaris

Ros (dreta) conversa amb dos assistents a l'acte.
Ros (dreta) conversa amb dos assistents a l'acte. QUICO SALLÉS/EL MÓN

L'ambaixador d'Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros ha estat condecorat aquest dimarts per la Guàrdia Civil durant l'acte de celebració de la patrona de l'institut armat que també ha servir per commemorar el 12 d'octubre. També han estat condecorats tres comandaments dels Mossos d'Esquadra.

La condecoració amb distintiu vermell a Àngel Ros ha causat una certa sorpresa perquè no s'han donat a conèixer els motius. L'acte que s'ha fet a la caserna de la Guàrdia Civil a Catalunya coincideix amb la publicació de la notícia que les policies espanyoles van intervenir els telèfons de 38 activistes dels Comitès de Defensa de la Republica (CDR) i l’Esquerra Independentista entre el gener i el març del 2018, quan s’estaven celebrant els plens d’investidura en què esdevindria president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, després que fracassessin les candidatures de Puigdemont, Turull i Sànchez.

Han assistit a l'acte la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugenia Gay, el general cap de la Guàrdia Civil de Catalunya, José Luis Tovar i l'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, entre d'altres autoritats civils i militars. Gay ha recordat que cal potenciar la feminització del cos com un dels reptes principals de l’institut armat, amb una reserva de places de mínim un 25% i un màxim del 40%. "Les dones amb prou feines representen un 9% del total d'efectius del cos. No es correspon amb una societat igualitària", ha explicat Gay.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending