Gili considera que Concòrdia és “bona per la democràcia” però no es planteja entrar-hi

La cònsol està centrada en l’activitat del comú i assegura no “tenir res en ment” de cara a una possible nova direcció política a les properes eleccions

La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili, durant la presentació de 'Sabors d'estiu'.
La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili, durant la presentació de 'Sabors d'estiu'. Pilar Candel

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, continua desmarcada de totes les formacions polítiques des que va trencar la seva relació amb el Partit Socialdemòcrata. L’arribada de Concòrdia, liderada pel que encara és secretari general del comú, Cerni Escalé, podia suposar una nova possibilitat per a Gili. Malgrat això, la cònsol assegura que la formació “és bona per la democràcia”, però no s’hi planteja formar-ne part, ni tampoc se li ha plantejat.

“Jo estic al comú, tinc un compromís amb els ciutadans d’Escaldes, tenim molts projectes en curs i estem treballant a fons en això, per tant, jo no tinc res més en ment”, ha explicat la cònsol, en demanar-li sobre una possible afiliació a un partit. Tenint en compte les properes eleccions generals, existia la possibilitat que Gili prengués alguna decisió respecte al seu futur polític. L’aparició de Concòrdia, amb Escalé al capdavant amb qui la cònsol assegura tenir “una relació excel·lent” podria obrir una nova porta i una nova possibilitat, que de moment Gili descarta. “Jo estic en la dinàmica del comú i ells estan fent la seva feina, res més”, ha remarcat.

Malgrat això, la cònsol té una opinió positiva de la nova formació del país. “És aire fresc, perquè tots ells són joves, i per tant això és bo, que hi hagi implicació, que hi hagi gent nova, en el cas del Cerni, i també els seus companys, són gent preparada”, ha assegurat Gili. En aquesta mateixa línia, ha indicat que l’aparició d’una nova línia a la política del país “és bo per a la democràcia, nous partits, nous debats, que permeten sacsejar una mica els que ja fa temps que hi són”.

Pel que fa a la seva relació amb Escalé, que encara ocuparà durant uns dies el seu lloc de secretari general a Escaldes, assegura que és excel·lent. Sobretot, perquè s’han viscut anys de pandèmia on s’hi ha hagut de treballar plegats. “Han sigut molt intensos, hem treballat molt colze a colze, hem viscut coses complicades i ha sigut per mi un puntal dins de negociacions molt difícils”, ha explicat Gili.

Comentaris (3)

Trending