Gerard Alís es perfila com el candidat del PS a Sant Julià

A Andorra la Vella, Quim Miró seria l’elecció preferida dins del partit, sense descartar l’opció de Roger Padreny; mentre que s’intenta engrescar militants de llarga trajectòria com Vicenç Alay o Mariona González per articular llista a la Massana

El primer secretari del PS, Gerard Alís
El primer secretari del PS, Gerard Alís PS

Un cop tancat el pacte amb Progressistes-SDP, el PS avança en la confecció de les llistes de cara a les eleccions generals. O, millor dit, amb l’elecció de les persones que han de configurar les candidatures conjuntes. A Sant Julià tot indica que l’elegit serà l’exconseller general Gerard Alís, mentre que a Andorra la Vella l’acord de coalició apropa l’opció de repetició de Quim Miró. No es descarta tampoc el nom de Roger Padreny. I també es vol intentar engrescar militants de trajectòria, els darrers anys amb un perfil més baix, per anar a la Massana, com pot ser Mariona González o Vicenç Alay.

La voluntat socialdemòcrata -doble en aquest cas- és mirar d’estar presents al màxim nombre de parròquies, tot i que s’és conscient que Canillo sembla objectiu complicat. La manca de possibles candidats i, també, la dificultat d’una plaça que, tret de gran campanada, pinta a ‘taronja’ ho complica.

On sí que hi haurà llista és a Sant Julià. I tot fa pensar que, almenys per part del PS, el nom que figurarà al cartell serà Gerard Alís. Actualment, l’advocat és el primer secretari de la formació i ja va ser conseller en la legislatura 2015-19. Repetiria candidatura novament. Fa quatre anys va liderar la llista sota el paraigua de d’Acord amb el liberal Joan Fernández de segon.

Pel que fa a Andorra la Vella, el pacte amb SDP podria facilitar una altra repetició de candidat. L’actual conseller Joaquim Miró veuria ara amb més bons ulls presentar-se a la reelecció -fa quatre anys va guanyar amb Sílvia Ferrer, ara a Acció, de segona- que no pas fa uns mesos. Les fonts consultades assenyalen que és el nom preferit dins la comissió de candidatures del partit, que, com a possible alternativa, no descarta la possibilitat de proposar el lloc a Roger Padreny. En aquest darrer cas, es valora el fet que pot ajudar a atreure vot juvenil.

Una imatge d'arxiu de David Pérez.

Relacionat

David Pérez es perfila com a candidat socialdemòcrata a la territorial d’Escaldes

Amb el número 1 més o menys tancats a Escaldes i Encamp, el maldecap dels socialdemòcrates és ara la Vall del Nord. Es vol estar present a Ordino, tot a l’espera del que podria suposar una fragmentació del vot conservador a la parròquia -amb el record dels resultats del 2019 al cap-. El problema és trobar candidat. Queda clar que Jean-Michel Armengol no deixarà el comú, al qual va arribar a l’estiu després de la renúncia de Sandra Tudó. I, per tant, toca buscar alternatives. Maria de la O Soto en podria ser una.

La situació tampoc és senzilla a la Massana. Tot i això, s’estaria intentant engrescar militants de llarga trajectòria dins del PS per intentar poder articular una candidatura. Els noms que s’haurien posat sobre la taula són els de dos exconsellers generals, tot s’ha de dir, apartats fa anys de la primera línia política: Vicenç Alay i Mariona González.

Comentaris (5)

Trending