David Pérez es perfila com a candidat socialdemòcrata a la territorial d’Escaldes

Per ara l’aliança entre PS i Progressistes-SDP només dóna per descartada la territorial de Canillo, encara que a darrera hora podria intentar aprofitar la fragmentació del vot conservador

Una imatge d'arxiu de David Pérez.
Una imatge d'arxiu de David Pérez. ARXIU

L’aliança socialdemòcrata encara no ha mantingut cap reunió oficial per confeccionar les candidatures d’ençà que dimecres els màxims òrgans de representació del Partit Socialdemòcrata (PS) i de Progressistes-SDP van validar el pacte electoral. Amb tot, sí que hi ha alguns noms sobre la taula, amb la voluntat d’evidenciar un cert aire de renovació. Dos dels noms que es perfilen per tenir protagonisme en les territorials d’Escaldes i d’Encamp són David Pérez i Marta Pujol. Tots dos actualment al PS.

Pérez ja va ser candidat de la coalició Sentit Comú que al seu dia va promoure SDP. Els darrers temps ha ballat entre les dues formacions socialdemòcrates i actualment és membre del comitè directiu de la formació que lidera Pere López. Director d’una empresa que gestiona aparcaments a Escaldes, tindria l’aval de les direccions de les dues organitzacions coalitzades per agafar les regnes de la candidatura parroquial d’Escaldes. En aquesta parròquia, la coalició voldria poder mantenir el suport de l’actual conseller general Jordi Font.

Malgrat que Jordi Font es volia retirar de la primera línia política, el pacte entre PS i SDP podria animar el veterà parlamentari a tenir més protagonisme del que preveia en els propers comicis

Certament, Font és un dels parlamentaris amb més llarga trajectòria dels que ocupen un escó al Consell General. Però també és un home planer, que arrossega vots i que diu les coses com les sent, arribant a aquell elector que especialment el PS sempre ha defensat. Malgrat que inicialment volia abandonar la primera línia política, és evident que és una de les persones a qui més ha satisfet l’acostament de nou entre López i Bartumeu. Jordi Font es va mantenir fidel al PS malgrat tenir una grandíssima relació amb l’ex-cap de Govern, d’aquí que pugui ‘aguantar’ almenys una nova contesa electoral per mirar de fer possible l’alternativa governamental.

L’altre nom que pren força, com ja avançava l'Altaveu aquest dissabte, en aquest cas per a Encamp és la filòloga Marta Pujol. Membre de l’executiva del PS, és clar que per primer cop ocuparà algun lloc destacat en les properes candidatures. Podria ser a la nacional, però, per ara, se la situa com a cap de llista a Encamp per evidenciar una renovació en una parròquia on l’aliança socialdemòcrata pot tenir una força notable, almenys per no fer fàcil el triomf demòcrata, el d’una llista que en aquest cas encapçalaran Jordi Torres Falcó i Maria Martisella.

Pere López i Jaume Bartumeu

Relacionat

Socialdemòcrates i progressistes esperen que l’aliança sigui “un cop d’efecte” per recuperar el país

Pujol és ara la persona amb més possibilitats d’encapçalar la territorial socialdemòcrata encampadana i Aaron Comella, en representació de Progressistes-SDP, podria ser el número 2. El segon de la llista, però, és encara més prematur d’afirmar. El que és clar és que cap dels dos consellers que actualment té el PS en la minoria comunal (David Ríos i Enric Riba) no es mouran dels llocs que ocupen.

Els socialdemòcrates tenen en ment diverses possibilitats, diferents noms, partint de la base inicial que el cap de llista serà normalment del PS i que els progressistes tindran normalment garantit el segon lloc a les territorials. On es vol treballar molt fi -a banda d’Encamp i Escaldes- és a Andorra la Vella, sabedora la coalició que és una parròquia bastió. Per ara, l’única territorial que no entra en la confecció socialdemòcrata seria la de Canillo, encara que si es veu que hi pot haver una divisió del vot conservador-tradicional canillenc, no es descarta del tot presentar una llista per temptar la sort electoral.

Comentaris (2)

Trending