La celebració de la Constitució dona el tret de sortida a l'Andorra postcovid

Treball conjunt, canvi de paradigma, tenir més projecció a l'exterior o "picar pedra" com ha afirmat el cap de Govern, Xavier Espot claus per al futur

Comentaris

Vista de l'hemicicle durant la sessió de consell tradicional.
Vista de l'hemicicle durant la sessió de consell tradicional. Consell General

La celebració de la Constitució, en l'aniversari de l'inici de la pandèmia, ha servit de reflexió sobre el passat però també de visió de futur. El cap de Govern, Xavier Espot ha reconegut que "cal picar pedra" mentre que el president del grup parlamentari de Demòcrates, Carles Enseñat ha dit que la clau passa pel treball conjunt. Des de Terceravia, Josep Pintat ha opinat que "ens hem de fer conèixer a l'exterior". Ha estat el tret de sortida a l'Andorra postcovid.

En relació a la presència internacional, el president del grup socialdemòcrata, Pere López ha indicat que "la crisi ha posat de manifest la feblesa en aquest àmbit". Carles Naudi, president de Ciutadans Compromesos ha cridat a treballar per a sortr endavant. "Amb un bon impuls econòmic es podran donar uns bons drets socials i hi haurà prou recursos per tenir un país sostenible per a nosaltres i les pròximes generacions", ha dit.

En el seu discurs, la Sindica general, Roser Suñé després d'assegurar "que ha estat un any molt difícil i dolorós per tothom", ha tingut un record per les víctimes, tot destacant la solidaritat dels ciutadans d'Andorra i apel·lant  “a no deixar ningú enrere” en l'escenari postcovid. 

Ha dit que "la pandèmia ens ha despertat del que era un somni i ens trobem ara, sense excuses, amb el deure històric de pensar nous camins i, sobretot, nous horitzons". Ha afegit que "les institucions tenim el deure de propiciar el diàleg" i ha demanat la salvaguarda del sistema públic de salut i l'educació com un dels elements centrals. La Síndica ha acabat el discurs citant paraules d'Òscar Ribas en què demanava solidaritat i responsabilitat per fer front a la postpandèmia. "Haurem de canviar definitivament de paradigma", escrivia l'ex-cap de Govern, una frase que també ha utilitzar el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa.

Carine Montaner deixa la presidència de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia

Abans s'ha dut a terme la tradicional sessió de la Constitució amb la lectura dels informes de les delegacions a l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) i de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Aquest punt ha servit perquè Carine Montaner hagi anunciat que deixa la presidència en haver marxat de Terceravia i passar a ser consellera no adscrita. El seu lloc a la delegació serà ocupat per Oliver Alís. Acabada la sessió s'ha fet la fotografia dels consellers generals. L'acte s'ha tancat amb la interpretació de l'himne nacional per part d’una representació dels Petits Cantors del Principat d’Andorra dirigits per Catherine Metayer, i la il·luminació de la façana de la Casa de la Vall.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending