Espot segueix ‘amagant’ el calendari electoral i indica que té marge de dissolució fins al 7 d’abril

El cap de Govern assegura que la convocatòria dels comicis generals no depèn d’ell i sí “de la feina parlamentària i el context socioeconòmic del moment”

Cartell de les darreres eleccions generals.
Cartell de les darreres eleccions generals. Toni Solanelles

El cap de Govern, Xavier Espot, juga a fet i a amagar en relació amb la data electoral. Aquest dilluns ha arribat a recordar que té marge de temps per dissoldre el Consell General fins al 7 d’abril, i que així els comicis podrien arribar-se a fer durant el mes de maig o els primers dies de juny. En tot cas, ha assegurat el responsable de l’executiu, la decisió no depèn tant d’ell com “de la feina parlamentària i el context socioeconòmic del moment”.

També ha destacat com a elements a tenir en compte l’estat de les negociacions amb la Unió Europea (UE) -qualsevol decisió que adoptés un Govern en funcions l’hauria de ratificar el posterior executiu- i la situació sanitària, que tampoc no és molt encoratjadora actualment però que a diferència del que hauria passat fa un parell d’anys, no és una qüestió decisiva. En tot cas, hi ha tot un seguit de lleis que s’han d’aprovar sí o sí abans de la dissolució de la cambra.

La primera de totes, el pressupost. “És imprescindible abans d’anar a una contesa electoral” que vegi llum verda la previsió pressupostària. I també és clar que s’han d’aprovar aspectes com els relatius als salaris i al poder adquisitiu, CDIs pendents amb Mònaco, per exemple i un munt de textos de notable rellevància. “No tindria cap mena de sentit” deixar penjada, a parer seu, una tasca d’iniciativa legislativa ingent. “No és qüestió ni de tàctica ni d’estratègia.” En tot cas, no anirà més enllà del màxim permès per la llei, ha garantit amb humor Espot, que és quan ha recordat que el límit màxim per a la dissolució és el 7 d’abril.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending