Espot assegura que el resultat de Liberals no afectarà el Govern

El cap de Govern continua mostrant-se decidit a esgotar la legislatura i únicament avançar eleccions uns pocs mesos, com a molt aviat al desembre, i per motius purament tècnics

El cap de Govern durant l'aplec de Canòlich.
El cap de Govern durant l'aplec de Canòlich.

Ja ho havia afirmat, però el cap de Govern, Xavier Espot, es referma en què vol esgotar la legislatura i, de fet, assegura que no veu “cap motiu per avançar les eleccions”. Vol arribar fins al final i, en tot, cas, anticipar-les uns pocs mesos, com a molt aviat al desembre, i sempre per motius “purament tècnics”. Aquest diumenge, a més, se celebren les primàries de Liberals i Espot s’ha mostrat convençut que passi el que passi no afectarà per a res a l’estabilitat de l’actual Govern.

En el marc de l’aplec de Canòlich que s’ha celebrat aquest dissabte, Espot ha tornat a refermar la idea d’arribar fins al final amb la legislatura actual. En aquest sentit, ha tornat a explicar que “no es preveu un avançament electoral, o en tot cas seria un avançament tècnic de molt pocs mesos”. Com a màxim, el cap de Govern posa de termini el mes de desembre, “si tot ho fes possible”. Els factors que podrien afectar en aquesta decisió serien, “el pressupost aprovat, tota una sèrie d’iniciatives legislatives que ara estan a tràmit parlamentari, la situació epidemiològica hauria de ser adequada i no sabem què passarà a la tardor i molts altres factors imprevistos que ara mateix no tenim en compte”.

A més, Espot ha remarcat que el que passi en el si dels Liberals no farà perillar la col·lació existent entre els dos partits que encapçalen l’Executiu. En aquest sentit, ha assegurat que “hi ha una estabilitat absoluta garantida passi el que passi demà”. Pel que fa a les decisions de cara a les pròximes eleccions, ha indicat que encara és molt aviat i que “hem de veure el que ens deparen els propers mesos, les coses poden canviar molt”. Així, ha demanat respecte per al procés democràtic que s’està portant a terme en el si de Liberals i que ha indicat que “és cabdal per a nosaltres, perquè és un dels nostres socis parlamentaris”.

Un cop s’hagi esclarit aquesta situació i el panorama electoral, ha indicat que serà el moment en què des de Demòcrates es començaran els passos necessaris “per anunciar les candidatures que correspongui i fer els congressos que correspongui”. Però, fins a arribar a aquest punt, ha assegurat que “queden molts mesos”. De moment, explica que “la imatge que hem de transmetre és la de seriositat i responsabilitat, no un any abans començar a parlar d’eleccions, perquè això ens desvia del nostre objectiu prioritari que és governar”.

SATISFET AMB LES ENQUESTES CIUTADANES

Espot s’ha mostrat més que satisfet amb els resultats de les enquestes, tant a nivell personal com pel que fa a Demòcrates. “Si es votés per simpatia estaríem en una tessitura de potser assolir la majoria absoluta”, ha assegurat. Tot i això, s’agafen les xifres amb “molta prudència, molt de respecte i al mateix temps amb una certa dosi d’optimisme”. El cap de Govern ha volgut englobar l’acceptació que s’ha rebut per part de la ciutadania dintre de la situació de pandèmia i d’una gestió que ha estat més que complicada.

“Jo crec que mai un Govern, ni en el meu cas un cap de Govern havia estat tan ben valorat”, ha afirmat Espot. És ben cert que les xifres són una mica inferiors al que acostumaven, però en aquest sentit s’ha contextualitzat dintre de la complicada situació sanitària i econòmica. “No deixen de ser una revàlida de la nostra gestió, i ens esperona a continuar treballant”, ha assegurat, “estic molt satisfet i molt honorat que tants ciutadans continuïn dipositant la seva confiança en la meva persona i en el grup parlamentari demòcrata”.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending