Espot carrega contra Terceravia i l’acusa d’anar en contra de les mesures pel poder adquisitiu

El cap de Govern defensa la necessitat de disposar del tràmit d’extrema urgència en un sistema com l’andorrà on no està contemplada la figura del decret llei

Una fotògrafa agafa la imatge d'Espot, esperant l'inici del ball de Santa Anna.
Una fotògrafa agafa la imatge d'Espot, esperant l'inici del ball de Santa Anna. G. P.

Xavier Espot ha carregat amb duresa contra Terceravia per la decisió de presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional pel fet que la Llei de mesures per millorar el poder adquisitiu es tramités per la via d’extrema urgència. El cap de Govern ha admès que es tracta d’una acció “legítima”, però ha acusat la formació que lidera Josep Pinta de buscar “excuses” per no dir obertament que no comparteixen les mesures. També ha defensat la necessitat de tenir aquest mecanisme de presentació de textos legals que requereixen velocitat.

Espot ha deixat clar que Terceravia té el dret de fer aquesta actuació. “És legítim”, ha reconegut, ja que “fan ús d’un mecanisme d’impugnació que preveu el reglament del Consell”. Ara bé, també ha remarcat que “no la comparteixo ni en el fons ni en la forma”. I pel primer punt, ha indicat, per un motiu ben clar.

Alís, Pintat i Camp, consellers generals de Terceravia.

Relacionat

Terceravia demana empara al TC per la forma de tramitar la Llei de mesures pel poder adquisitiu

“A Andorra no tenim la figura del decret llei. Per tant, necessitem una fórmula per poder tenir normes amb rapidesa en cas d’urgència”, ha recordat el mandatari. Per tant, no ha negat que li preocupa que el TC pugui determinar que una llei com la que ara es posa en qüestió no tingui l’opció de tramitar-se per aquesta via. I és que, ha defensat, calia fer-ho així. “La situació d’encariment de preus exigia una resposta ràpida i una reacció amb celeritat”, ha manifestat.

A l’entendre d’Espot, la tàctica de Terceravia és “parlar de la forma per no fer-ho del fons”. I ha apuntat que “m’hauria agradat saber què pensava de les mesures com ara l’increment dels salaris o la reducció de l’IGI dels productes d’higiene femenina, entre altres”. De fet, no ha amagat que té clar quina és la postura de la formació: “penso que tot plegat és la forma velada per no dir que hi estan en contra”.

En tot cas, el cap de Govern ha remarcat també un altre punt. “Respectarem, lògicament, el que decideixi el TC”, ha avançat. Tot així, no ha dubtat a reiterar que és necessari poder fer servir aquest mecanisme de tramitació ràpida.

Comentaris (1)

Trending