Espot nega exigències liberals i limita el pacte a Andorra la Vella, Sant Julià i Ordino

El líder taronja es mostra satisfet de tenir “molt bons candidats” i afirma que “estic molt content que els demòcrates puguem aglutinar gent de diversos àmbits”

Xavier Espot fent contactes des del Prat Roure estant aquest migdia.
Xavier Espot fent contactes des del Prat Roure estant aquest migdia. Toni Solanelles

El cap de Govern en funcions i president demòcrata, Xavier Espot, ha assegurat que la seva formació té les llistes tancades però pendents d’un possible pacte amb Liberals que, ha admès, hores d’ara està en l’aire i, això sí, amb les converses actives. Espot ha negat que la formació liderada electoralment per Josep Maria Cabanes hagi fet exigències en clau governamental i ha afirmat que la negociació es limita a la confecció de tres candidatures, la d’Andorra la Vella, la de Sant Julià i la d’Ordino.

Justament, que la llista de la capital encara estigui oberta fa que ara per ara no estigui clar en quin lloc anirà l’encara cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Segons Espot, la cònsol anirà “allà on convingui més” entre el número 2 de la nacional i el lideratge a la territorial. El líder taronja també ha assegurat que ja està decidit qui encapçalarà la llista amb Acció a Escaldes. Espot ha fet aquestes precisions en el marc de la calçotada popular organitzada per la Unió Proturisme d’Escaldes.

En l’acte també hi havia la ministra d’Administracions Públiques en funcions i previsible candidata demòcrata escaldenca, Trini Marín, que ha evitat fer cap manifestació. El número dos de l’esmentada llista, el fins ara conseller general d’Acció Marc Magallón ha indicat que tampoc no sap qui tindrà d’acompanyant en la candidatura, i que tot resta pendent de negociacions i validació de candidatures pels respectius congressos.

Espot ha intentar excusar els liberals afirmant que no havien demanat res a nivell de ministeris i que si ho haguessin fet tampoc no haurien estat ateses les demandes perquè cal respectar els procediments i primer cal concórrer als comicis. El líder taronja ha demanat “candidats coherents” i que les candidatures i qualsevol acord posterior estigués “equilibrat” en relació amb el pes de cadascuna de les formacions amb les quals els demòcrates acabin coalitzant-se. El president de Demòcrates ha assegurat que la formació taronja disposarà de “molt bons candidats” i ha afirmat que “estic molt content que els demòcrates puguem aglutinar gent de diversos àmbits”.

 

Comentaris (13)

Trending