Es declara la modalitat d’urgència els treballs iniciats pel vendaval del passat diumenge

Les diverses intervencions forestals contractades permeten restablir la seguretat a la xarxa de carreteres arran la ventada de fa uns dies

Comentaris

Efecte del temporal de matinada a la zona de la Plana.
Efecte del temporal de matinada a la zona de la Plana. SFGA

El consell de ministres ha aprovat la declaració de la modalitat d’urgència els treballs ja iniciats arran del vendaval que va patir el país durant la nit de diumenge passat. Els treballs forestals contractats permeten restablir la seguretat a la xarxa de carreteres generals i secundàries.

Així, Govern assegura que s’ha dut a terme una inspecció exhaustiva de la xarxa de carreteres d’Andorra, per detectar els arbres en risc de caure sobre la calçada. També s’han apartat aquells que ja havien caigut, amb mitjans del COEX i a través del suport de maquinària específica. Així mateix, els treballs també han buscat fer més segur els espais propers a la carretera, traient els arbres que han estat mobilitzats pel vendaval i tenien perill de caure. S’ha fet bé sigui mitjançant cables que són traccionats per maquinària adient, bé sigui tallant-ne el tronc en proximitat de l’inici de les arrels.

Operaris del COEX treballant a la zona de la Plana.

Relacionat

Quaranta serveis per la virulenta ventada i la carretera encara tallada a la Plana

El temporal de passat dilluns, de caràcter explosiu, va tenir ràfegues de vent de fins a 105 quilòmetres per hora en menys de deu minuts. Tot i que la problemàtica principal es va centrar en la caiguda d’arbres, també va afectar a altres elements del mobiliari urbà, com teules o senyals de trànsit, entre d’altres. En total, es van activar fins a quaranta serveis, repartits entre el COEX, bombers, Protecció Civil, policia i serveis de circulació comunals.

Comentaris

Trending