Quaranta serveis per la virulenta ventada i la carretera encara tallada a la Plana

El COEX i els serveis d’emergència estan duent a terme diverses actuacions de neteja dels vials afectats especialment per la caiguda d’arbres i el punt ara més complicat és l’enllaç que porta a la urbanització Comella Park

Operaris del COEX treballant a la zona de la Plana.
Operaris del COEX treballant a la zona de la Plana. SFGA

Els equips d’emergència han hagut de fer aquesta nit i matinada una quarantena de serveis per mirar de minimitzar l’impacte del temporal especialment de vent -amb puntes que han anat entre els 102 i els 105 quilòmetres per hora- i intentar restablir la normalitat tan aviat com fos possible. La situació, però, encara no s’ha restablert del tot. I hores d’ara el punt més complicat es troba a la Plana. Sortosament, tot i els quantiosos i nombrosos d’anys materials, no se n’han hagut de lamentar de personals.

La problemàtica principal ha estat la causada per la caiguda d’arbres, però també de tanques de protecció d’obra, senyals de trànsit, teules, parts de terrasses, xemeneies, rocs… Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria han estat les parròquies més afectades, tal i com ja ha anat explicat l’Altaveu. Efectius dels bombers, el COEX, la policia, Protecció Civil i dels serveis de circulació comunals han treballat tota la nit simultàniament en diferents punts del país que s’han vist afectats per l’episodi, especialment a les valls centrals.

Un dels punts amb més complicacions ha estat la carretera que uneix la Plana i la urbanització Comella Park, i que ha estat tallada durant unes hores per la caiguda d’arbres. Cap a les 6 del matí s’ha habilitat pas alternatiu a la zona i a hores d’ara efectius del COEX segueixen treballant-hi per netejar la calçada completament i restablir el pas habitual. Durant aquest matí s’ha netejat l’avinguda Doctor Mitjavila per poder-la restablir al trànsit.

2
Efecte del temporal de matinada a la zona de la Plana.

Paral·lelament, el Govern realitza aquesta setmana feines de poda i regeneració d’un grup de salzes a Santa Coloma que havien quedat malmesos després de les fortes tempestes del mes de juny. Així, a demanda del comú d’Andorra la Vella es realitzarà un sanejament de les capçades i de les branques ferides per tal de regenerar aquests arbres i reequilibrar-los. Aquesta tarda i nit també hi ha un avís -en aquest cas groc i no taronja com ahir- per ruixats que poden ser localment tempestuosos i amb vent de fins a 50 quilòmetres l’hora.

Arbres caiguts per l'efecte de la ventada.

Relacionat

El temporal huracanat ha obligat a restringir el pas en una desena de vials del país

Comentaris (1)

Trending