El temporal huracanat ha obligat a restringir el pas en una desena de vials del país

La caiguda d’arbres i el ‘vol’ de mobiliari urbà i altres elements producte del fort vent que va bufar a darrera de la nit de diumenge va afectar especialment Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes

Arbres caiguts per l'efecte de la ventada.
Arbres caiguts per l'efecte de la ventada.

Una desena de vials de Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes han vist restringida la seva utilitat arran del temporal, especialment de vent huracanat (entre 102 i 105 quilòmetres l'hora a la capital i Escaldes), que hi va haver aquest diumenge a la nit. Diverses vies (o carrers d’una certa incidència) continuaven tancades totalment o parcialment aquest matí i la normalitat s’anirà recuperant a mesura que Protecció Civil i el COEX, amb el suport dels equips que s’escaigui, vagin netejant les zones afectades.

La decisió de tallar el trànsit en certs punts en moltes ocasions va ser degut al fet que la caiguda d’arbres producte del vent impedia transitar per la zona. Certament, bombers, COEX i altres serveis públics es van activar tot just va amainar el temporal, però tant la coincidència de moltes incidències com la manca de visibilitat per les hores en què va succeir l’episodi de vent huracanat va impedir resoldre la problemàtica, que les fonts consultades han explicat que durant aquesta jornada matinal haurien d’anar tornant a la normalitat. La caiguda d’arbres i elements procedents de mobiliari urbà o establiments privats amb material a l’aire lliure (les proteccions de diverses construccions, elements de bastides, han estat alguns dels principals esculls) han estat els maldecaps més habituals.

WhatsApp Image 2021 07 12 at 09.09.46
Restes de les xemeneies caigudes al carrer Bonavista.

Els equips d’emergència van haver d’actuar a l’avinguda Nacions Unides d’Escaldes i tancar-ne un bon tram per la caiguda de materials d’una de les torres que s’estan construint a la zona. A l’avinguda d’Enclar, els bombers van treballar per retirar un arbre fins que poc després de la mitjanit es va poder restablir la circulació. On les incidències han estat més allargades en el temps hi ha el carrer Doctor Mitjavila, a Andorra la Vella, on es van desprendre un seguit de tendals procedents de la terrassa d’un local de copes. També a la capital s’estaven fent treballs aquest matí a la zona del carrer Bonavista, a Ciutat de Valls, en un edifici del qual es van desprendre un parell de xemeneies, arrencades per la ventada.

Bombers i operaris d'altres serveis públics treballant per retirar un arbre que ha tallat l'avinguda d'Enclar.

Relacionat

Un esclat de vent huracanat causa nombrosos danys a tot el país

A Andorra la Vella també hi havia incidències a la zona del rec dels Serradells i no es podia circular amb total normalitat, almenys durant la matinada i primera hora del matí, a la carretera de la Comella. Donant continuïtat a aquesta, on el vent també va comportar molts problemes per la caiguda d’arbres i el moviment indiscriminat, per exemple, de contenidors d’escombraries, va ser a la carretera de la Plana. Hi havia punts on no es podia passar de cap manera.

I a Sant Julià, els tres punts on hi hauria hagut més incidència seria a la carretera de Fontaneda just abans d’arribar al poble; a la CG-6 a Bixessarri; i a la carretera de la Rabassa a l’altura del poble d’Auvinyà. En tots aquests indrets la caiguda d’arbres hauria dificultat la circulació malgrat que amb cura s’hi podia transitar. De danys, encara en espera d’un balanç oficial, n’hi ha hagut molts més tant en espais públics com en punts o indrets de titularitat privada.

Comentaris

Trending