L’episodi de pols sahariana no va provocar més problemes respiratoris

En tractar-se d’una contaminació considerada natural, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó afirma en una resposta al PS que no existeixen mesures per prevenir aquesta situació

Comentaris

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó  afirma que l’episodi de pols sahariana no va provocar més problemes respiratoris que en altres dies. Calvo respon a una sèrie de preguntes del grup parlamentari socialdemòcrata relacionades amb aquest fenomen. A aquesta conclusió s’ha arribat després de consultar amb el SAAS, a través del ministeri de Salut, sobre els pacients que van acudir a Urgències aquells dies. A més, també ha assegurat que, en tractar-se d’una contaminació provocada de forma natural, no existeixen mesures directes ni indirectes per prevenir aquesta situació.

Després de revisar els pacients que van acudir a Urgències durant aquests dies, no es va trobar un augment respecte a la incidència habitual. Per tant, la conclusió és que la calima no va afectar d’una manera significativa a la salut de la població.

Respecte a les mesures per prevenir un episodi d’aquestes característiques al futur, Calvó ha indicat que, al tractar-se d’un fenomen natural, resulta impossible de detenir. El que sí ha indicat és que, des del 2 de març fins al dia 5, es van anul·lar fins a 21 sol·licituds d’enceses de foc. La decisió es va prendre amb l’objectiu de no afegir més partícules contaminants a l’atmosfera.

En 2021 s’ha enregistrat un augment d’episodis de pols sahariana, sent un any excepcional en comparació amb els anteriors. La calima es caracteritza per la presència de partícules de pols i sorra en suspensió provinents del Sàhara. Tot i que es tracta d’un fenomen natural i recurrent, en aquesta ocasió ha resultat ser més intens i de major durada del que acostuma.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending