Enric Dolsa mou fils per formar un partit d'àmbit nacional

El conseller comunal d'Ordino i exconseller general ha mantingut contactes de cara a la seva creació

Comentaris

Enric Dolsa (esquerra) en una sessió del comú d'Ordino.
Enric Dolsa (esquerra) en una sessió del comú d'Ordino. Altaveu

L'actual conseller comunal a l'oposició d'Ordino, Enric Dolsa manté contactes amb la intenció de formar un partit d'àmbit nacional. Preguntat després de la sessió de comú d'aquest dijous, no ho ha confirmat ni ho ha desmentit i s'ha limitat a dir que estava allà per respondre als periodistes demandes només d'àmbit comunal. Tot i això els ha emplaçat a parlar-ne en un altre moment.

Enric Dolsa va ser conseller general entre els anys 1990 i 1992, justament el període abans de l'aprovació de la Constitució el 14 de març del 1993. Algunes de les persones amb qui ha contactat van formar part del Consell General d'aquella etapa.

Els consultats trobe bé l'aparició de la nova formació però alguns consideren que ja han deixat enrere la política i que, per una qüestió d'edat, no es veuen amb ànims de tornar-hi i més en uns mesos tan convulsos com els actuals a causa de la pandèmia i dels seus efectes sobre el país. Precisament, aquesta situació ha fet que els contactes s'estiguin fent de manera telefònica i per mitjà de les xarxes socials. L'opinió generalitzada és que cal trobar una alternativa als actuals partits però que cal fer-ho amb gent jove i amb el suport de vells polítics però més amb tasques consultives que no pas executives.

Els moviments de Dolsa coincideixen amb l'anunci de Carine Montaner de fundar un nou partit també d'àmbit nacional. La consellera general va deixar el grup parlamentari de Terceravia+Unió Laurediana+Independents i ha passat a ser no adscrita.

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending