La baixa participació marca la jornada electoral de la CASS

A les 12 del migdia, les dades de participació eren del 1,96% amb només 1.488 vots de les 76.007 persones citades a les urnes de la parapública

Electors a la seu de la CASS exercint el seu dret a vot.
Electors a la seu de la CASS exercint el seu dret a vot.

Només l'1,96% de les 76.007 persones cridades a l'urna per escollir els representants al consell d'administració de la Caixa Andorrana de la seguretat Social (CASS) havien exercit el seu dret. Unes dades baixes com han confirmat de la parapública que lamenten que l'esforç per comunicar aquests comicis no està tenint el resultat esperat.

A les 12 del migdia, fins a 1.488 persones, entre assalariats, pensionistes i empresaris i treballadors per compte propi, havien exercit el seu vot, el que significa un 1,96% de les 76.007 persones cridades a l’urna. En aquest sentit, com ha explicat la presidenta del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social, Montserrat Capdevila, “en assalariats, la participació està funcionat com els altres anys. Pensaven que hi hauria una participació més important per les 10 candidatures i estem veient que es força igual que el 2018. Pel que fa a empresaris i pensionistes, les dades són bastant més baixes i imaginem que és perquè només hi ha una candidatura”.

Rètol de la CASS a la façana de la parapública.

Relacionat

Arrenca una de les curses electorals més importants de la CASS

Si es mira per cada branca, en assalariat havien votat un 2,21% (920) dels 41.606 electors, mentre que en pensionistes aquesta xifra se situa en l’1,73% (290) dels 16.700 citats i en empresaris i treballadors per compte propi en l’1,57% (278) de les 17.707 persones que tenen dret en aquesta branca. “Són percentatges molt baixos i, per aquest motiu, animo a totes aquelles persones que encara no hagin votat a venir i exercir el seu dret”, ha indicat Capdevila.

Tot i l’esforç de la parapública per acostar les eleccions a la població, aquesta, com ha reconegut la presidenta “no és representativa” del que s’ha fet amb publicitat als mitjans de comunicació i enviaments directes a la gent a través d’e-mail.

Butlletes de candidatures a la cabina dels assalariats.

Relacionat

La concurrència de candidatures ‘assalariades’ a la CASS anima tímidament el vot per dipòsit

La percepció de la gent que, tot i escollir els representants al consell d’administració, aquests no tenen poder de decisió, continua sent molt present entre la població. En aquest sentit, Capdevila ha volgut ressaltar que “som vuit persones al consell d’administració, quatre de govern i quatre que no són de Govern i sí que es veu”. Entre els que han acudit a l’urna es troba el Sergi que assegura que “sempre és important votar i escollir els representants i és més una obligació que un dret”. Tot i això, ha demanat “reflexionar” davant aquesta baixa participació.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending