Una disculpa amb la boca (molt) petita

Pere López intervé al ple del Consell per “lamentar” en nom “del grup parlamentari” el contingut de part del discurs que es va copiar del programa electoral de Más País

Pere López, abans de la seva intrvenció al ple.
Pere López, abans de la seva intrvenció al ple. PS

HI havia força expectació al Consell General abans de començar la tercera jornada del Debat d’Orientació Política. I, evidentment, no era pas per saber quines serien les propostes de resolució que presentarien els diferents grups parlamentaris. L’interès se centrava a la bancada socialdemòcrata i el seu líder. Se sabia que volia intervenir per abordar l’afer del discurs plagiat a Más País. Al final, almenys al ple i a l’espera del que pugui dir als mitjans de comunicació, la disculpa, si és que es pot parlar de disculpa, ha estat amb la boca molt petita.

Queda clar que la polèmica del discurs ha fet molt de mal al PS. Internament, s’és plenament conscient que pot marcar el futur de la formació i del seu líder. I, també, que difícilment es pot donar explicacions que puguin convèncer ningú. I menys amb els partits de la majoria que tenen ganes de seguir burxant en la ferida autoinfligida dels socialdemòcrates. Només cal fer un petit recorregut pels comptes a les xarxes socials de polítics, sigui en primera o segona fila, de Demòcrates o Liberals per comprovar-ho.

Ferran Costa ensenya el document de 'Más País'.

Relacionat

Pere Iñigo López Errejón

Amb aquest escenari, a López li tocava aquest matí sortir a donar la cara. Ho ha volgut fer. Ha demanat a la síndica general, Roser Suñé, la possibilitat d’intervenir abans de la presentació de les propostes de resolució. Suposadament, volia demanar disculpes. A l’hora de la veritat, ho ha fet amb la boca petita i sense excessiva convicció. Fins i tot, visiblement nerviós i incòmode.

“El nostre grup parlamentari vol manifestar que lamentem el contingut de parts del discurs que ahir es va pronunciar alhora que això no exclou, en cap cas, el nostre compromís amb la defensa de la transició ecològica i el ‘green new deal’ com a elements vertebradors del que ha de ser el futur del nostre país. Aquests documents i els que té aprovats la Unió Europea contenen també moltes de les reflexions i propostes que ahir també es van defensar, el que no exclou, en cap cas, el que he manifestat a l’inici de la meva intervenció”. Aquestes han estat les paraules emprades per López.

Els integrants del grup parlamentari arribant aquest matí a l'hemicicle.

Relacionat

El PS admet l’error garrafal i se sumeix en una ‘depressió’

Uns comentaris on, en primer lloc, es refereix al grup en la seva totalitat i no pas a ell mateix. I, també on no parla de disculpa sinó que només utilitzar el verb “lamentar”. Caldrà veure si les paraules són suficients per apagar la polèmica generada.

Un cop feta la disculpa, s’han presentat fins a dotze propostes de resolució. Les que segur que tiraran endavant seran les impulsades per la majoria. Entre elles, destaquen la que demanda un programa de suport per a la digitalització de les empreses o la que vol accelerar les mesures de la Llei de la transició energètica i contra el canvi climàtic. Per la seva banda, des del PS, apel·lant a “l’acord verd” defensat en el polèmic discurs de dijous, es vol també impulsar millores en la mobilitat i un estudi sobre la viabilitat de l’arribada del ferrocarril a Andorra. Des de Terceravia, es reclama una taula de treball conjunt amb Consell General, comuns i Govern per reflexionar sobre el marc tributari.

Comentaris (6)

Trending