El PS admet l’error garrafal i se sumeix en una ‘depressió’

La formació mira de capejar el temporal de l’escàndol del plagi de Más País i intentarà guanyar temps per mirar de recompondre’s sense tenir ara mateix gens clar com fer-ho

Els integrants del grup parlamentari arribant aquest matí a l'hemicicle.
Els integrants del grup parlamentari arribant aquest matí a l'hemicicle. G. P.

El Partit Socialdemòcrata (PS) intentarà capejar el temporal derivat de l’escàndol del plagi d’una part del programa de Más País i així aconseguir temps perquè amaini la polèmica i es miri de recompondre’s la formació amb la mínima trencadissa possible, malgrat que els dirigents del partit, especialment els electes i algunes persones significatives de les bases socialdemòcrates, assumeixen l’error garrafal del discurs de Pere López durant el debat d’orientació política aquest dijous i són conscients de l’impacte i repercussió que això tindrà.

El fet que no hi hagi alternatives clares al lideratge de Pere López dins del partit fa que el camí cap a un redreçament sigui més difícil, segons que ha pogut constatar l’Altaveu. D’entrada, les persones de la formació amb més rellevància pública, i ara mateix els electes i sobretot els parlamentaris, tenen assumit que els toca abaixar el cap i en cap cas voler defensar una situació que se’ls gira en contra. L’acomiadament fulminant de l’assessor de comunicació i estratègia del grup parlamentari hauria estat la primera decisió d’urgència per mirar de començar a girar la polèmica.

durant la darrera sessió del debat d’orientació política, la d’unes propostes de resolució que el PS ja havia anunciat fa dies i que hores d’ara no tenen cap robustesa, Pere López s’excusarà públicament en un intent d’evitar, almenys, el seu linxament

Diverses fonts socialdemòcrates, però, han admès que amb la sortida del col·laborador no n’hi ha prou, però que no estan clars els passos a seguir. “Tot és molt recent”, han admès algunes fonts de la formació alhora que està decidit que aquest matí, durant la darrera sessió del debat d’orientació política, la d’unes propostes de resolució que el PS ja havia anunciat fa dies i que hores d’ara no tenen cap robustesa, Pere López s’excusarà públicament en un intent d’evitar, almenys, el seu linxament.

Fonts de la formació han reconegut que costarà salvar el lideratge de l’actual president del partit i del grup parlamentari, malgrat que ara per ara, els integrants del partit que internament s’han manifestat fan més aviat poca autocrítica i intenten tancar files al tomb del grup parlamentari, segons que han admès altres fonts. Els missatges d’ànim i similars serien majoritaris en els grups de comunicació interna del PS, malgrat que molts dels components dels òrgans de direcció de la formació es mantenen en silenci, justament, per veure on els porta el pas del temps.

Les formacions de la coalició que dóna suport al Govern estan a l’expectativa dels passos que faci el PS. Ara bé, segons que ha pogut constatar l’Altaveu, en cap cas estan disposats a donar la mínima treva i consideren que després del “ridícul” del discurs davant el Consell General no n’hi ha prou amb la destitució de l’assessor de comunicació i encara menys convencen les explicacions donades per Pere López davant els micròfons de la televisió pública, on es referia a un document de l’ONU com a inspirador del seu discurs.

Comentaris (5)

Trending