Desperta Laurèdia es posa les piles per contrarestar moltes crítiques i alguna baixa

La formació passa a l'acció després de les acusacions de fer poca oposició al comú de Sant Julià de Lòria

Comentaris

La candidatura de Desperta Laurèdia a les darreres eleccions comunals.
La candidatura de Desperta Laurèdia a les darreres eleccions comunals. ARXIU

Desperta Laurèdia ha passat a l'acció després de les crítiques rebudes per efectuar una oposició tèbia al comú de Sant Julià de Lòria i per una suposada manca de comunicació. Aquest cap de setmana van recollir burilles als carrers de la parròquia i l'objectiu és fer més actes i tenir més presència per contrarestar els comentaris que alguns exsimpatitzants han efectuat en reunions que ha comptat amb l'assistència de membres d'altres formacions polítiques.

La gestió de l'actual majoria comunal i la seva constant aparició a les xarxes socials i als mitjans de comunicació ha contrastat, fins ara, amb la discreció de Desperta Laurèdia, una oposició que per primer cop està representada en els consells d'administració de les societats com CampRabassa. Les crítiques per inacció han provocat un canvi de rumb en la formació que abans havia estat un col·lectiu social.

El bon resultat a les eleccions comunals del 2019 amb tres consellers escollits va ser un bon punt de partida, però les veus crítiques consideren que des d'aleshores el partit ha entrat en una mena de letàrgia. El cert, però, és que malgrat alguna baixa, Desperta Lauredia sembla té un nucli dur molt unit i cohesionat que s'ha hagut de posar les piles. En primer lloc, per poder arribar a una franja més àmplia de la població i després per encarar un futur que passa per les eleccions legislatives que tindran lloc en menys de dos anys. Des de la formació apunten que una part de baixes han estat motivades perquè els simpatitzants no tenien prou temps per assumir les diferents tasques i el volum de fins que hi ha, i que, en alguns casos, eren incompatibles per horaris amb les seves activitats laborals.

En aquest sentit hauran de decidir si es presenten només a nivell parroquial o, pel contrari, fan també una aliança amb un partit d'àmbit nacional. Un altre asignatura pendent és la celebració del congrés constituent i el nomenament dels càrrecs de l'executiva. Els crítics reclamen més difusió de les activitats del partit i alguna que altra roda de premsa per fer balanç de la feina que es s'està duent a terme i de la futura, com succeix amb les oposicions a la resta de comuns, i especialment Andorra la Vella, Encamp  i Escaldes-Engordany.

Comentaris (3)

Trending