Desbandada al comitè liberal d’Escaldes i la resta de grups parroquials a l’expectativa

El degoteig de baixes arran de la dimissió de Pallarés i els quatre consellers generals s’ha iniciat amb força a la parròquia escaldenca, on no no queda cap integrant de l’executiva local

Membres del fins ara comitè parroquial liberal d'Escaldes a la reunió de poble de fa unes setmanes.
Membres del fins ara comitè parroquial liberal d'Escaldes a la reunió de poble de fa unes setmanes. LIBERALS

El degoteig de baixes a Liberals arran de la renuncia a militar en el partit per part de la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, i els consellers generals Ferran Costa, Marc Magallón, Eva López i Sílvia Ferrer es deixa notar, i amb força, només a Escaldes per ara. A la Massana, tot i que la línia de l’actual direcció no agrada, es valorarà si és millor intentar canviar el partit des de dins o si acabar fent costat a Pallarés. A Andorra la Vella, Encamp i Ordino s’està a l’expectativa.

El president del comitè parroquial d’Escaldes, Jordi Moreno, ha confirmat la seva dimissió i també les del secretari, Benjamí Tutrice, i la de la tresorera, Marta López. De fet, hi ha més militants escaldencs que han anunciat o fins i tot han formalitzat la baixa del partit com ara l’ex-conseller comunal Higini Martínez Illescas o, òbviament, Marc Magallón. En confirmar la seva baixa, Moreno ha explicat que “la gent no està d’acord ni amb les maneres de fer ni amb com anirà tot”. I que a parer seu, s’ha d’anar cap a una línia més “progressista tipus Judith i no pas tornar a allò antic”.

El fins avui president del comitè escaldenc ha explicat que amb totes les baixes hagudes al grup, ara mateix seria molt complicat que es pogués tornar a constituir una executiva local. Però que això ja és una tasca que haurà de dur a terme la direcció del partit. Els cinc dimissionaris principals no tenen -o no han volgut dir- clar quin suport podrien arribar a arrossegar. Tampoc no està clar què passarà al comitè de la Massana, on té un gran suport Judith Pallarés però on no està tan clar que es vulgui fer el pas de deixar el partit liberal històric.

En tot cas, a la Massana s’està a l’expectativa i pendents de trobades i reunions. Com a Andorra la Vella, Encamp i Ordino, segons han confirmat els seus responsables parroquials -Gerard Estrella, Carles Bernardo i Eva Choy- encara que han preferit no esplaiar-se massa fins que no tinguin tota la informació necessària i, alhora, no hagin fet les reunions pertinents. Això no treu que hi pugui haver alguna baixa puntual. Però en aquests tres darrers comitès, hi ha una majoria oficialista.

Comentaris (2)

Trending