Demòcrates insisteix en ‘collar’ Marsol perquè lideri la llista territorial a Andorra la Vella

La cònsol major, que de cap manera vol concórrer a les eleccions en la circumscripció parroquial, coordina juntament amb l’exministre Jordi Cinca el grup encarregat de trobar els candidats

Conxita Marsol es troba entre dues aigües -nacional o territorial- i el comú.
Conxita Marsol es troba entre dues aigües -nacional o territorial- i el comú. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, fa dies que assegura que no hi ha res de tancat. I que el fet que vagi de número 2 de Xavier Espot no està tancat. I ho sap de bona font, perquè realment, dins el nucli dur demòcrata, consideren que Marsol ha d’agafar el comandament de la candidatura territorial. De fet, les pressions hi tornen a ser de manera important. Més encara quan les dues ministres de la capital -Ester Vilarrubla i Sílvia Riva- han declinat la proposta.

Marsol tampoc no és procliu a haver de concórrer a les eleccions en la circumscripció parroquial, que els Demòcrates ja veien complicada d’entrada però que des que es va anunciar l’aliança socialdemòcrata consideren gairebé impossible de guanyar. Hores d’ara, segons les fonts, tot està en l’aire, com passa també en el cas de Liberals, on havien dipositat totes la confiança en Jordi Cerqueda ja fos per una llista conjunta amb els ‘taronges’, ja fos per anar en solitari. Però el fill de l’exsíndic Francesc Cerqueda també ha declinat la proposta sia quin sia el format de la candidatura.

Si la mandatària comunal és contrària a anar a la parroquial, tampoc no es mostren gens receptives les ministres Vilarrubla i Riva

Tornant estrictament als demòcrates, Marsol i l’exministre de Finances Jordi Cinca són els encarregats de coordinar la recerca de candidats. L’encàrrec és trobar “els millors noms possibles” per a la llista territorial. En principi, la maniobra de la cònsol de situar-se com a una de les coordinadores del grup de recerca és, justament, perquè habitualment qui cerca no pot esdevenir candidat. Però les fonts consultades han admès que “per descart tot pot acabar passant”.

La confecció de les llistes amaga també una pugna fins i tot en clau successòria. I no d’ara mateix sinó a anys vista. I no només a nivell parroquial -on sembla clar que la titular de Cultura s’està reservant per optar al consolat de la capital ja sia amb l’actual cònsol menor, David Astrié, ja sia amb una altra parella de ball- sinó fins i tot a nivell nacional. La pugna oberta és dura i la reunió del comitè parroquial d’aquest dilluns no va servir per tancar res.

El president del partit i cap de Govern, Xavier Espot, va exposar el calendari electoral, es va configurar formalment el grup de recerca de candidats sense tenir-ne cap de disponible i es va citar tot el personal, per dir-ho d’aquesta manera, per a una nova reunió aquest mateix divendres que hauria de donar el vistiplau a la llista que durant el cap de setmana, aparentment, haurà de validar un congrés extraordinari de Demòcrates.

Comentaris (28)

Trending