El Consell recupera els 28 parlamentaris amb els substituts dels qui han fet el salt a Govern

Els demòcrates Meritxell Alcobé, Salomó Benchlluch, Pere Marsenyach, Sílvia Riva, Manuel Linares i Gemma Riba i el liberal Víctor Pintos han pres possessió del càrrec en una sessió que també ha servit per validar les comissió permanent i les delegacions parlamentàries

Foto de grup de tots els consellers generals.
Foto de grup de tots els consellers generals. a.s.

El Consell General ja torna a estar complet. Els set parlamentaris que han substituït els que han fet el salt a Govern, sigui com a ministres o com a secretaris d’Estat, han jurat (majoritàriament) o promès el seu càrrec en una sessió del ple que ha tingut lloc a l’hemicicle de Casa de la Vall. Els demòcrates Meritxell Alcobé, Salomó Benchlluch, Pere Marsenyach, Sílvia Riva, Manuel Linares i Gemma Riba i el liberal Víctor Pintos, per tant, completen els 28 membres de la cambra legislativa.

La formació de Govern havia suposat que 7 dels 28 consellers que havien format part de la sessió constituent ara fa unes setmanes deixessin el parlament. Xavier Espot es va convertir en cap de l’executiu en la sessió d’investidura, mentre que va nomenar posteriorment Conxita Marsol, Jordi Torres Falcó, Trini Marín, Raul Ferré i Guillem Casal com a ministres. A banda, Alain Cabanes ha estat designat secretari d’Estat de Joventut i Esports.

Per tant, calia substituir-los. Com és preceptiu, els suplents de les respectives llistes han ocupat el lloc. En total, sis demòcrates i un liberal. En aquest darrer cas, Pintos ja va anunciar fa dies que es quedarà com a conseller general no adscrit i a l’oposició després del trencament entre la seva formació i Demòcrates, ja que consideren que els ‘taronja’ han incomplert el pacte previ a les eleccions en no deixar passar al Consell el primer suplent de la candidatura conjunta a Ordino.

La resta de la sessió era de pur tràmit. Bàsicament ha consistit en l’aprovació de la composició de les delegacions internacionals així com de la comissió permanent. Tot s’havia tancat la setmana passada a la reunió de la junta de presidents i, per tant, s’ha validat de forma unànime.

Comentaris (3)

Trending