Concòrdia relleva Pol Bartolomé de la comissió d’Exteriors amb les diferències sobre Europa de fons

Oficialment, la formació assegura que es tracta d’un tema d’estructuració del grup, ja que el lauredià assumirà la tasca a l'òrgan sobre la reforma de les pensions, però fonts consultades admeten que també permetrà “més comoditat” vista la posició divergent sobre l’acord d’associació

Bartolomé parlant dijous amb la resta de membres del grup de Concòrdia.
Bartolomé parlant dijous amb la resta de membres del grup de Concòrdia. CONCÒRDIA

El conseller general de Concòrdia Pol Bartolomé deixarà de ser vicepresident de la comissió legislativa de Política Exterior. El càrrec l’ocuparà Núria Segués. La decisió, segons ha explicat el mateix Bartolomé, s’hauria pres de mutu acord dins del grup i respon a “un tema d’estructuració interna”, ja que s’incorporarà a l’òrgan que ha d’afrontar la reforma de les pensions. Fonts consultades, però, admeten que el canvi treu pressió a la situació generada arran del posicionament del parlamentari lauredià amb l’acord d’associació.

Bartolomé, cal recordar, ha publicat recentment un llibre, ‘Andorra i la qüestió europea’, i no ha amagat que la seva postura sobre l’acord d’associació s’aparta de l’oficial de Concòrdia, clarament en el bàndol dels escèptics. Això, no es nega des del partit, genera una “certa incomoditat”. Oficialment, però, i segons ha explicat Bartolomé, el canvi de cromos entre comissions respon a un “tema d’estructuració interna”.

“La d’Exteriors té molta més feina i, en canvi, ara vindran setmanes intenses a la de les pensions i caldrà fer més esforç”, ha justificat el conseller general lauredià. De fet, segons assegura, “era un tema del qual parlàvem fa setmanes per equilibrar el treball”. En el seu lloc, com s’ha dit, entra Segués. Per tant, la vicepresidència de la comissió seguirà sent per Concòrdia.

Això sí, amb una parlamentària que té un posicionament sobre l’acord d’associació que coincideix amb la línia del partit. Fonts consultades per Altaveu han volgut assegurar que la decisió ha estat consensuada, però no neguen que també està influïda pel rerefons europeu. “Ens sentirem més còmodes”, han indicat.

Pel que fa a la seva postura sobre l’acord d’associació, Bartolomé admet que difereix de la línia oficial de Concòrdia. Ara bé, considera que això no hauria de representar un problema. “Al final, som un partit. Cadascú aporta la seva anàlisi i el seu punt de vista i preval la decisió de l’assemblea i tothom la respectem”, ha comentat. De fet, considera que “és sa que hi hagi diferents punts de vista; això contribueix a enriquir la formació”.

Comentaris (15)

Trending